Mediul online este și spațiul pericolelor care pot apărea în orice moment.

Păcăliți prin metoda „uite cine a murit”

Așa arată mesajul care anunță o tragedie. În plus, o persoană cunoscută sau chiar mai multe sunt evidențiate în postarea respectivă.

„Am văzut și n-am dat click pentru că e foarte virală chestia și au mai fost situații în genul ăsta. Cel mai important e să nu dai click chiar pe orice, să n-ai încredere în tot ce accesezi și să nu te arunci chiar la fiecare postare să vezi ce se întâmplă”.

În condițiile în care petrecem ore întregi pe rețelele de socializare, riscul de a cădea în diverse capcane e tot mai mare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Metoda „uite cine a murit” e o nouă înșelăciune online. Scopul e ca printr-un click să deschidem calea atacatorilor în laptop sau în telefon.

„S-ar putea să ne apară acțiuni de tip malware care infectează telefonul și care supraveghează, de exemplu, interacțiunea noastră cu aplicațiile bancare. Link-urile care încearcă să ne păcălească într-un fel trebuie să aibă ceva în mesajul respectiv trebuie să fie o urgență”,

spun specialiștii în cibernetică.

Pe graba și neatenția utilizatorilor contează hackerii. Cel mai important sfat este să nu accesăm astfel de link-uri și să folosim programe antivirus pentru orice dispozitiv smart, inclusiv pentru telefonul mobil.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si