Pe filmare se vede cum ospătarul intră în apă, ținând farfuriile cu mâncare cât mai sus pentru a nu fi stropite. Din cauză că pe plaja din Agia Marina, insula Rhodos se află structuri plutitoare în mare, chelnerul este obligat să treacă prin apă pentru a servi clienții.

 

Ministrul grec al Muncii, critici la adresa barului cu servire prin apă

Ministrul Muncii, Adonis Georgiadis, a adus critici dure barului de pe plajă care a recurs la asemenea practici, potrivit ziare.com.

„Incidentul, așa cum a fost surprins pe cameră, este dezgustător. Ar trebui să înțelegem cu toții că epoca sclaviei s-a încheiat și că lucrătorii nu sunt sclavi. Lucrătorii sunt oameni cu drepturi respectate și suntem aici pentru a ne asigura de respectarea drepturilor lor. Și orice om de afaceri care uită acest lucru va suferi consecințele legii fără nicio milă”.

Citește și: VIDEO- Oportunități de muncă pe litoralul Mării Negre: Se caută angajați pentru sezonul estival

„Vreau să fiu clar. Vreau ca turismul să existe, cu condiția respectării depline a drepturilor lucrătorilor", a spus ministrul Muncii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ca urmare, proprietarul afacerii s-a ales cu o amendă pentru ocuparea ilegală a spațiului în zona maritimă cu construcții supraînălțate, în urma unei inspecții dispuse de Ministerul Transporturilor și Politicii Insulare. 

Proprietarul barului a declarat într-o intervenție la postul de televiziune MEGA că „a fost un incident izolat”, care a ajuns pe rețelele de socializare din cauza concurenței. De asemenea, acesta a mai spus că ospătarul este angajat de cinci ani și nu a formulat niciodată nicio plângere.

Patronul a mai explicat că angajatul primește lunar 3.000 de euro.

Citește și: Casa de vacanță din Predeal a unui medic celebru, devastată de un urs: ”Putea oricând să intre peste noi”

„Costumul lui este rezistent la apă, dar știu că videoclipul a fost postat de pe un profil fals de un concurent care a vrut să-mi facă rău și să denigreze afacerea mea. Gărzile de coastă au efectuat mai multe inspecții la proprietatea mea și nu au găsit nimic ilegal", a explicat patronul barului cu pricina.

„Inspectorii au întrebat lucrătorii dacă îi forțez să intre în mare, iar aceștia le-au spus că o fac pentru o bacșiș mai bun", a adăugat el.

Citește și: VIDEO- Hotelierii de pe litoral duc lipsă de personal pentru baruri și restaurante

Angajații sunt mulțumiți de modul în care sunt puși să lucreze pe plajă

În ciuda incidentului, angajații au formulat o declarație prin care au explicat că ei își susțin șeful și nu sunt de acord cu acuzațiile referitoare la tehnicile medievale de muncă.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Restaurantele din Bulgaria vor avea în această vară roboți pe post de chelneri

„Incidentul surprins pe cameră nu este reprezentativ", au motivat angajații.

Citește și: VIDEO- După BAC, tinerii pleacă la mare. Ce stațiuni au ales și ce planuri au

„Suntem conștienți că există autorități competente la care putem apela pentru a ne apăra drepturile, dacă este necesar... Categoric condițiile noastre de muncă nu sunt 'medievale', așa cum spun unii oameni", se arată în declarația citată de greekreporter.com.

Citește și: VIDEO- Prețurile cresc de la 1 iulie pe litoralul românesc, dar turiștii continuă să învăluie stațiunile de la Marea Neagră


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si