La nici o oră distanță de București, comunitatea care primește donațiile trăiește într-o sărăcie aspră. Când se anunță venirea mașinii cu haine și jucării, sătenii se adună cu mic cu mare în parcul din mijlocul comunei și așteaptă.

Ajută apoi la descărcat și sortează alături de voluntari, iar cei mai bucuroși sunt, bineînțeles, copiii. Speră de fiecare dată să găsească jucăriile sau hainele mult-visate.

Opt containere roșii au fost amplasate de o asociație în tot atâtea puncte cheie din Capitală, la care se adaugă unul în municipiul Târgoviște. Inițiatorii speră ca proiectul lor să aducă aceeași bucurie atât printre donatori, cât și pentru beneficiari- oameni la care sărbătorile ajung despuiate de poleiala abundenței și la care mulţi dintre noi se gândesc prea rar.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Casa pentru care Vladimir Drăghia şi-a donat premiul de 100.000 de euro de la Exatlon a fost inaugurată! Vezi cum arată MagicHome, adăpostul pentru părinţii copiilor bolnavi de cancer!

Catalina Bădău, inițiator proiect: Ideea aceasta ar trebui să conducă la atingerea obiectivului mare al proiectului, acela de a reduce sărăcia în comunitățile marginalizate, și anume la noi în Corbii Mari.

Deocamdată ne axăm pe această zonă, o comună care are, de fapt, vreo 9 sate.

Implicarea oamenilor a depășit așteptările celor din asociație, care, de la amplasarea containerelor și până acum, le-au golit de cel puțin șase ori.

Gabriela Ghizel, reporter Stirile Kanal D: După cum bine putem vedea, containerul de aici, din Colentina, deși a fost golit abia ieri, este plin. Iar asta este foarte bine, pentru că fiecare articol de îmbrăcăminte, încălțăminte sau jucărie pe care le punem aici vor ajunge la peste 10 mii de persoane din mediile defavorizate de pe lângă București.

Prin astfel de proiecte, pe lână faptul că le facem bine celor care nevoie, stabilim și un punct de referință pentru un viitor sustenabil. În ţara noastră, în fiecare secundă, un camion de haine este aruncat la groapa de gunoi sau incinerat.

Citeste si: Alexandru Cumpănașu anunță că înființează Fundația ”Alexandra Măceșanu” și ”Poliția Școlilor”! ”Se vor putea face donații”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si