Close sidebar
Close sidebar

Vindecă anemia, previn cancerul şi bolile de inimă, ajută la slăbit: la ce sunt bune banalele corcoduse

Corcodusele, denumite si "cenusaresele" fructelor de sezon, sunt bogate in vitamine si minerale, din acest motiv ele sunt benefice pentru organism, sunt recomandate in curele de slabire, tratarea anemiilor, prevenirea bolilor cardio-vasculare, ameliorarea afectiunilor respiratorii si detoxifierea organismului.

,


DISTRIBUIE
acest articol

"Corcoduşele sunt, într-adevăr, fructe bogate în vitamine şi minerale. Conţin 90% apă, dar sunt foarte bogate în vitamine din grupa B, dar şi în vitaminele C şi A.100 de grame de corcoduşe conţin 3,7 mg de vitamina C. Conţin minerale precum fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor. Este recomandat consumul lor în acest sezon în special de către persoanele care au anemie ”, a declarat medicul de familie Radu Bulumac pentru adevarul.ro.

Se pare ca nu doar fructele coapte au beneficii pentru organism, ci si cele necoapte.  Stimulează apetitul şi cresc pofta de mâncare. Sunt, de asemenea, recomandate în tratarea si prevenirea anemiilor, a stărilor de oboseală ”, a mai spus medicul.

Consumul regulat de corcoduse ajuta la imbunatatirea functiilor cognitive. 100 de grame de corcoduse au 7 mg de magneziu si 16 mg de fosfor, minerale cu rol important in sanatatea oaselor si combaterea stresului. 
Aceste doua minerale stimuleaza memoria si functiile sistemului nervos. Astfel, ajuta la cresterea puterii de concentrare si ajuta la mentinerea unui tonus general bun.

Corcodusele galbene sunt bogate in beta-caroten, iar cele rosii in licopen, care sunt niste antioxidanti puternici, care ajuta la prevenirea bolilor cardio-vasculare, reduc presiunea arteriala si colesterolul "rau", respectiv sunt anticancerigene.  Corcodusele de culoare rosu inchis sau mov sunt bogate in resveratrol, unul dintre cei mai puternici si benefici antioxidanti care se gasesc in fructe, cu rol in mentinerea sanatatii inimii si prevenirea procesului de imbatranire.


Corcodusele sunt ideale pentru detoxifiere si in diete. Au putine calorii, iar sucul de corcoduse este un bun vitaminizant, cu rol revigorant.

”Sunt contraindicate în caz de de ulcer gastric, ulcer duodenal sau hiperaciditate gastrică”, atrage atenţia medicul.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI