Close sidebar
Close sidebar

Virusul HIV ar putea fi combătut cu ajutorul transplantului de celule stem. Care sunt explicaţiile specialiştilor

Experţii de la Institutul de Investigaţie a SIDA Irsicaixa din Barcelona şi de la Spitalul Gregoria Maranon din Madrid, au realizat un studiu în urma căruia s-a ajuns la concluzia că transplantul de celule stem ar putea conduce la eliminarea virusului HIV.

M.C.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit lavanguardia.com, virusul a fost eliminat din sânge şi din ţesuturi după ce şase pacienţi au fost supuşi unor transplanturi cu celule stem.

Citeste si: Pensiile românilor, micșorate înainte de recalcularea din septembrie! Din ce cauză au primit unii pensionari decizii de reducere a pensiilor- kanald.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

La cinci dintre persoanele infectate cu virsul imunodeficienţei umane, care au fost supuse unui transplant cu celule stem, nu a mai fost detectat virusul în sânge şi în ţesuturi. La cel de-al şaselea pacient, cercetătorii nu au detectat nici măcar anticorpi în sânge, care au dispărut la şapte ani după efectuarea transplantului.

Acest lucru ar putea fi extrem de util pentru elaborarea unor noi strategii în ceea ce priveşte vindecarea persoanelor infectate cu HIV.

Sursă: libertatea.ro 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI