Andra Ionescu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„Cam așa arată o dimineață obișnuită pentru mulți dintre noi. Ne trezim obosiți, stresați și fără energie de a merge la muncă. Probabil vă sună cunoscut, iar dacă simțim că o singură tabletă de Calciu nu își face efectul, cel mai probabil, vom apela și la o tabletă de Magneziu și la o tabletă de Zinc sau la vitamina C pentru imunitate.

O situație în care mulți se regăsesc.”, transmite Andra Ionescu, reporter Kanal D.

„În fiecare dimineață mă pune mama să iau vitamina C, adică nu plec din casă fără să nu iau vitamina C.”

„Vitamina C, D, K și cam atât.”

„Mi-am comandat de curând niște Seleniu, niște Zinc, vitamina C. Tocmai ce am trecut printr-o gripă și am zis să-mi întăresc un pic sistemul imunitar.”

Cam toți cei pe care i-am întrebat dacă i-au vitamine, au spus hotărât da. Mai ales acum în perioada de toamnă, când se spune că e bine să-ți întărești sistemul imunitar.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV- Cinci super-alimente pentru toamna aceasta. Elena Olaru, nutriționist: ”Cele mai gustoase și bogate în nutrienți mere le găsim toamna. Dovleacul- comoara sezonului, strugurii- fructele vedetă”

„Ne arăți ce ți-ai luat? Niște Zinc, Seleniu. Sunt bune pentru imunitate.”

Și cei care merg la sală iau vitamine, tot după ureche.

„Mi-a recomandat mai multe pentru sală și mi s-a spus că e mult mai ok pentru mine și pentru corpul meu.

Îmi ajută și psihicul.”

Numărul vânzărilor de suplimente a crescut în ultimele luni

Farmaciștii spun că în ultimul timp au crescut vânzările de suplimente, mai ales că tinerii văd pe internet tot felul de influenceri care îndeamnă la folosirea vitaminelor.

Beatrice Speteanu, farmacist: „Le cer din auzite, din reclame TV, cei mai mulți. De asemenea, a început un trend nou, inclusiv din recomandările de pe TikTok sau Instagram. Majoritatea le văd la TV și le cer și sunt cele clasice. Vedem exact când apare o reclamă nouă că această se cere.”

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Specialiștii trag un semnal de alarmă: vitaminele se iau abia după ce facem analize.

Amalia Arhire, nutriționist: „Dacă luăm mai ales minerale, putem să facem supradoză, să avem palpitații sau contracții musculare. Ar fi bine să facem niște analize înainte, analizele uzuale care să ne vadă și o funcție de rinichi, și funcție a ficatului, să avem o hemogramă și niște fier, mineralele, calciu, fier, magneziu, vitamina D.

poate chiar vitamina B-12.”

Ideal ar fi ca, atunci când ne dorim să începem o cură de vitamine, să ne consultăm cu medicul de familie. Cele mai cerute suplimente sunt vitamina C, zinc și propolis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si