În acest articol, vei afla 3 lucruri la care trebuie să ai grijă atunci când vrei să achiziționezi o imprimantă de calitate!

Tipul de imprimantă

Există diverse categorii de imprimante, care se pot clasifica în funcție de modul în care funcționează și în funcție de tehnologia pe care o utilizează. De exemplu, din punctul de vedere al tehnologiei folosite, ai de ales dintre următoarele tipuri de imprimante: inkjet și laser.

Citeste si: Meteo 12.08.2022 prânz

De asemenea, poți alege o imprimantă care să imprime doar alb-negru, sau te poți orienta către un model care are capacitatea de a tipări culori.  Totul depinde de tipul de activitate pe care o desfășori și, mai ales, de nevoile pe care le ai. Ia în calcul aceste amănunte și alege ce fel de imprimantă vrei să cumperi.

Caracteristici

Dacă vrei să achiziționezi o imprimantă basic, care să nu facă altceva decât să imprime documente, selecția este mult mai simplă. Însă, dacă vrei să-ți îndrepți atenția către imprimante care au caracteristici și funcții speciale, procesul poate fi mai complicat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Horoscop săptămânal 15- 21 august 2022. O perioadă plină de surprize pentru aceste zodii. Schimbări benefice!

De pildă, există modele care îți oferă posibilitatea de a scana documente, de a le copia sau de a trimite un fax. Există, de altfel, și alte funcții suplimentare, precum printarea față-verso, printarea din cloud sau conectivitatea prin NFC, wireless sau bluetooth. 

Prețul

Prețul este un factor important în orice achiziție. Acesta poate varia și în raport cu funcțiile pe care le are produsul respectiv – așadar, este necesar să analizezi cu atenție ce îți oferă fiecare model în parte, pentru a putea face o comparație și pentru a putea lua o hotărâre în cunoștință de cauză. Setează-ți un buget orientativ, care te va ajuta să faci o primă selecție, bazată pe acest aspect. Apoi, compară specificațiile tehnice și vezi care sunt cele care îți îndeplinesc toate cerințele. Astfel, vei reuși să alegi un model care să vină în întâmpinarea tuturor nevoilor tale. De exemplu, imprimanta laser poate fi mai scumpă decât cea inkjet, însă consumabilele necesare pentru utilizarea pe termen lung pot inversa acest raport. De aceea, trebuie să iei în calcul toate detaliile.

În concluzie, alegerea unei imprimante este un proces care poate fi parcurs rapid dacă ai în vedere câteva lucruri esențiale. Selectează criteriile cele mai semnificative pentru tine și bazează-te pe ele – dacă vei urma această cale, cu siguranță vei alege cea mai bună variantă pentru tine și vei găsi modelul perfect!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si