Potrivit unor oficiali, avalansa a avut loc in noaptea de miercuri spre joi.
Postul de televiziune SkyTG24 precizeaza ca unii dintre morti au fost gasiti in Hotelul Rigopiano, in localitatea Farindola, pe Muntele Gran Sasso, in regiunea Abruzzo (centru).
”Sunt morti”, a declarat, citat de Ansa, seful echipei de salvare care a ajuns la hotel.

Potrivit unor oficiali, avalansa a avut loc in noaptea de miercuri spre joi.

Postul de televiziune SkyTG24 precizeaza ca unii dintre morti au fost gasiti in Hotelul Rigopiano, in localitatea Farindola, pe Muntele Gran Sasso, in regiunea Abruzzo (centru).

”Sunt morti”, a declarat, citat de Ansa, seful echipei de salvare care a ajuns la hotel, scrie News.ro.

Cladirea s-a deplasat cu 10 metri din cauza fortei zapezii. Doua persoane care iesisera afara cand s-a produs dezastrul au scapat nevatamate, ascuzandu-se intr-o masina. Salvatorii au declarat ca din cladirea acoperita de zapada se vad lumini, dar nu se aud voci. Potrivit La Stampa, in cladire ar fi fost 22 de turisti si aproximativ 7 angajati ai hotelului.

„Din pacate s-a intamplat o tragedie ingrozitoare, se pare ca sunt alte victime, dar ramane de confirmat totul”, a scris la scurt timp dupa aceea, pe Facebook, presedintele din provincia Pescara, Antonio Di Marco.

Echipele de salvare s-au mobilizat rapid. Zapada a blocat, insa, drumul de acces, astfel ca membri ai serviciilor de interventie au ajuns abia joi, in jurul orei locale 4.30 dimineata (5.30 ora Romaniei), o parte pe schiuri, altii cu elicopterul.

O coloana de vehicule de interventie este blocata inca la doi kilometri de hotel, de zapada de doi metri inaltime.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Au reusit sa scoata de sub daramaturi doua persoane in viata, insa sunt multi disparuti si multi morti.

Potrivit celor care au dat alarma, unii turisti au reusit sa fuga inainte ca avalansa sa loveasca, dar nu este clar daca au reusit sa se puna la adapost si cati sunt.

„Strigam cu voce tare, dar nimeni nu raspunde”, au povestit membri ai echipelor de salvare. Ei au descris ceea ce s-a intamplat in termeni aproape apocaliptici: „o combinatie tragica intre un cutremur si o avalansa”.

Parete, unul dintre cei doi turisti care au dat alarma, este in stare de soc si se teme de ce este mai rau. „Am pierdut totul. Acolo sunt sotia mea si cei doi copii ai mei, Udovica, de sase ani, si Gianfilippo, de opt ani”, a spus el.

Intre timp, seria cutremurelor din centrul Italiei pare sa nu se mai termine, scrie La Repubblica. In cursul noptii de miercuri spre joi s-ai inregistrat cel putin 80de replici, cu magnitudine cuprinse intre 2 si 3,5, a anuntat Institutul National de Geofizica si Vilcanologie.

In regiunea Marche, multi au ales sa doarma in adaposturi de urgenta.

Mai multe localitati din apropiere de epicentrele seismelor sunt izolate de zapada, iar echipele de salvare nu au putut ajunge, scrie News.ro.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si