UPDATE: Noi proteste în întreaga lume

În Maroc oamenii au ieșit în stradă și au cerut oprirea focului în Fâșia Gaza. În Minnesota a avut loc o manifestație de amploare prin care sunt susținuți palestinienii în cadrul cărora oamenii au cerut retragerea armatei israeliene din Fâșia Gaza. 

UPDATE: IDF spune că zeci de teroriști au fost uciși peste noapte

Armata Israelului a spus că infanteriștii săi au luptat cu inamicul, având sprijinul tancurilor, aviației și al tirurilor efectuate de pe mare.

"La finalul luptelor, zeci de teroriști au fost uciși", a declarat IDF.

UPDATE: Egiptul ajută la evacuarea a aproximativ 7.000 de cetățeni străini și cetățeni cu dublă cetățenie din Fâșia Gaza

Ministrul adjunct de Externe al țării, Ismail Khairat, a declarat că printre cei aproximativ de 7000 de cetățeni care pot fi evacuați se numără peste 60 de naționalități.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

UPDATE: Rusia a spus la ONU că Israelul nu are dreptul la autoapărare în conflictul pornit de Hamas

"Nu pot să nu menționez ipocrizia SUA și a aliaților săi, care în alte situații, complet diferite, cer respectarea dreptului umanitar, instituie comisii de anchetă, impun sancțiuni la adresa celor care folosesc forța doar ca măsură extremă, pentru a pune capăt violențelor care durează de ani de zile", a declarat Vasili Nebenzia în cadrul unei sesiuni speciale a Adunării Generale a ONU pe tema conflictului dintre Israel și Hamas.

"Tot ce pot face (aliații statului evreu) este să continue să vorbească despre presupusul drept de autoapărare al Israelului, pe care, ca stat ocupant, nu îl are, așa cum a fost confirmat de hotărârea consultativă a Curții Internaționale (a ONU) din 2004", a adăugat el.

UPDATE: Un nou val de cetățeni vor trece azi prin punctul de trecere

Punctul de trecere Rafah a fost deschis ieri pentru civili. O listă cu aproximativ 500 de nume a fost aprobată pentru ca civilii să poată pleca din Fâșia Gaza.

Ziua 27 război Israel-Hamas: Liderul Hamas Ismail Haniyeh a adus acuzații miercuri Israelului. Acesta spune că au fost comise ''masacre'' în Fâşia Gaza pentru a acoperi '„eșecurile” sale. Liderul Hamas a spus că regiunea nu va cunoaște stabilitatea până în momentul în care palestinienii nu îşi vor obține „independenţa”, potrivit AFP şi Reuters.

27 de zile de război între Israel și Hamas

''Îi spunem inamicului şi celor care îl susţin că eforturile voastre pentru a vă acoperi eşecurile nu vă vor scuti de o înfrângere răsunătoare'', a declarat liderul mişcării teroriste palestiniene, într-un discurs difuzat de media apropiate Hamas.

Liderul Hamas Ismail Haniyeh locuiește în Qatar.

Citește și: O româncă din Gaza cere ajutor disperat autorităților din țară: ” Nu găsesc pâine, nu găsesc lapte pentru fetița mea. Vă rog să-i ajutați pe copiii mei să trăiască”

Ziua 27 război Israel-Hamas: Liderul Hamas spune că războiul nu se va încheia până când palestinienii nu își vor obține „independența”

Ziua 27 război Israel-Hamas: Liderul Hamas spune că războiul nu se va încheia până când palestinienii nu își vor obține „independența”

[Sursa foto: Profimedia]

SUA nu trimite trupe pentru menținerea păcii în Gaza

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă, John Kirby, a spus miercuri că Statele Unite nu vor trimite trupe pentru menţinerea păcii pe teren, în Gaza, pe viitor, ținând cont că guvernul american poartă discuții cu aliaţii săi despre cum va arăta Fâşia Gaza după război.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Nu există planuri sau intenţii de a duce trupe militare americane la sol în Gaza, acum sau în viitor”, a John Kirby.

Kirby a mai zis că Statele Unite nu cred că gruparea Hamas poate fi parte din viitoarea guvernare a Fâşiei Gaza atunci când războiul cu Israelul va lua sfârșit. Acesta a mai precizat că Statele Unite nu susțin o stabilire permanentă a civililor în afara Fâşiei Gaza.

ONU spune că bombardamentele asupra taberelor de refugiați ar pute reprezenta crime de război

Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului a spus miercuri că bombardarea lansată de Israel către tabăra de refugiaţi palestinieni de la Jabaliya din Fâşia Gaza ar putea reprezenta crimă de război, spune AFP.

"Având în vedere numărul mare de victime civile şi amploarea distrugerilor în urma atacurilor aeriene israeliene asupra taberei de refugiaţi de la Jabaliya, avem serioase îngrijorări că acestea sunt atacuri disproporţionate care ar putea echivala cu crime de război", a scris Înaltul Comisariat într-un mesaj pe X.

Este a doua oară când Israelul a bombardat tabăra de refugiaţi de la Jabaliya, marţi şi miercuri. Au fost pagube materiale semnificative în acest teritoriu.

Citește și: Fiul unui lider Hamas face mărturii șocante despre organizația teroristă și viața sub asediu din Fâșia Gaza

Israelul a spus marți că a vrut să țintească un comandant Hamas, Ibrahim Biari, fiind descris ca fiind unul dintre cei responsabili pentru atacul sângeros al mişcării islamiste din 7 octombrie din Israel.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si