UPDATE: Bilanțul morților în Gaza de ridică la 11.000. Între aceștia, 4.504 sunt copii.

UPDATE: Ministrul Sănătății din Gaza a declarat că 21 de spitale sunt închise.

UPDATE: Emirul din Qatar și președintele Egiptului au declarat că oferă suport și sprijin Palestinei. De asemenea, cei coi conducători au spus că vor lupta pentru crearea Palestinei drept stat independent, cu drepturi depline.

UPDATE: Situație îngrijorătoare în Spitalul Shifa.

În mai puțin de 24 de ore, Israelul a atacat spitalul Shifa de 5 ori. Ashraf al-Qudra a spus că medicii nu pot părăsi unitatea medicală, chiar dacă armata israeliană i-a avertizat cu privire la atacuri.

„Au bombardat maternitatea și clădirea ambulatoriilor. Un palestinian a fost ucis și mai mulți răniți în atacul dimineții devreme... Vorbim despre 45 de bebeluși în incubatoare, 52 de copii în secții de terapie intensivă, sute de răniți și pacienți și zeci de mii de persoane strămutate”, a spus Ashraf al-Qudra despre situația în care se află spitalul Shifa.

UPDATE: Mohammad al-Hindi, liderul Jihad, a declarat că palestinienii trebuie să numească un conducător, cât mai repede, în Gaza.

„Autoritatea Palestiniană controlează Cisiordania, dar și acolo rezistența armată își dezvoltă avânt”, a

spus Mohammad al-Hindi. 

UPDATE: Prințul din Arabia Saudită, Mohammed bin Salman, a cerut Israelului să oprească atacurile. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Condamnăm cu ce se confruntă Fâșia Gaza din cauza atacurilor militare, țintirii civililor, încălcărilor dreptului internațional de către autoritățile de ocupație israeliene. Subliniem nevoia de a opri acest război și strămutarea forțată a palestinienilor” , a declarat Mohammed bin Salman, potrivit aljazeera.com.

 

Ziua 35 de război Israel-Hamas. Forțele Armate Israeliene au distrus peste 50% din spitalele din Gaza, inclusiv spitale pediatrice. Fiecare atac se soldează cu cel puțin un civil ucis.

Cel mai mare atac al armatei israeliene a fost asupra Spitalului Shifa. Guvernul Hamas a spus că atacul asupra a omorât, cel puțin, 13 oameni și a provocat rănirea a zeci de civili nevinovați.

„Treisprezece martiri și zeci de răniți într-un atac israelian asupra complexului al-Shifa astăzi”, a declarat, potrivit aljazeera.ro, într-un comunicat, guvernul din Gaza.

Spital Gaza atacat

Spital Gaza atacat

[Sursa foto: Capturi Twitter]

Armata israeliană atacă spitalele din Gaza

Ziua 35 de război dintre Israel și gruparea teroristă Hamas înseamnă distrugerea spitalelor din Gaza. Încă de la miezul nopții, armata israeliană a început să atace regiunea spitalelor, dar și clădirea spitalelor din Gaza.

Fiecare bombardament asupra spitalelor s-a soldat cu morți. Între acestea, cel mai puternic atac a fost asupra Spitalului Shifa, unde 13 civili au fost uciși.

"Spitalul va deveni un scut cu noi înăuntru. Ocupația israeliană forțează barierele și ne obligă pe noi toți din interior, inclusiv pacienți, victime și personal medical să plecăm. Nu ne putem abandona datoria. Nu putem lăsa sute de victime și pacienți fără ajutor. Nu plecăm deloc. Vom pleca doar victorioși sau martiri. Iertați-mă!", sunt cuvintele unui doctor aflat în spitalul Shifa.

Potrivit surselor aljazeera.com, Spitalul Shifa este considerat nucleul atacurilor asupra spitalelor. Trupele israeliene au declarat că sub acest spital s-ar afla cel mai mare tunel Hamas.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Până în acest moment au fost raportate peste 270 de atacuri aupra spitalelor din Gaza: 18 spitale din 35v sunt ruinate complet, 51 de centre de asistență medicală din 72 au fost avariate și închise, iar 45 de ambulanțe distruse.

Guvernul din Gaza este în situație de alertă. Ministrul sănătății a declarat că de la începutul războiului, spitalele și unitățile medicale de asistență primară au devenit adăpost și refugiu pentru mii de palestinieni.

Citește și: VIDEO- Primii români salvați din Fâșia Gaza au ajuns din nou acasă în România: "Statul român nu lasă niciun român în urmă"

Spital Gaza atacat

Spital Gaza atacat

[Sursa foto: Capturi Twitter]

Spitalul pediatric Rantisi a fost atacat din toate direcțiile

Oamenii din spitalul pediatric Rantisi au declarat că sunt blocați în interiorul clădirii, iar atacurile sunt puternice. Cel puțin 39 de copiii nu își mai pot primi tratamentul necesar în acest moment.

Aproape 1000 de persoane se află în spitalul Rantisi și imploră autoritățile să îi evacueze cât mai repede.

"Am primit o avertizare să evacuăm spitalul. Aveți milă de noi. Trimiteți o mână de ajutor", a mărturisit, pe platforma socială X, un om aflat în spital.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si