UPDATE:

Franta a invins Croatia cu scorul de 4 la 2.

Campioana mondiala in 1998, cand a organizat turneul final, dupa 3-0 cu Brazilia in finala, Franta a mai jucat in ultimul act la CM in 2006, in Germania, cand a pierdut la loviturile de departajare, in fata Italiei.

Croatia se afla pentru prima oara in finala Cupei Mondiale, fiind a 13-a echipa din istorie calificata in ultimul act.

In 1998, Croatia a ocupat locul 3 la CM, fiind eliminata in semifinale chiar de Franta.

Didier Deschamps poate deveni al treilea selectioner care castiga finala CM din postura de antrenor si jucator, dupa brazilianul Mario Zagallo si germanul Franz Beckenbauer.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Franta a castigat grupa C, dupa ce a invins Australia, scor 2-1, Peru, scor 1-0 si a remizat cu Danemarca, scor 0-0.

In optimi, Franta a trecut de Argentina, scor 4-3, in sferturi de Uruguay, scor 2-0, iar in semifinale de Belgia, scor 1-0.

Croatia s-a impus in grupa D, cu trei victorii: 2-0 cu Nigeria, 3-0 cu Argentina si 2-1 cu Islanda.

In optimi, Croatia a trecut de Danemarca, scor 4-3, la loviturile de departajare, in sferturi de Rusia, tot la loviturile de departajare, scor 6-5, iar in semifinale de Anglia, scor 2-1, dupa prelungiri.

Echipe probabile:

Franta: Hugo Lloris- Benjamin Pavard, Raphael Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez- Paul Pogba, Ngolo Kante- Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Blaise Matuidi- Olivier Giroud. Selectioner: Didier Deschamps

Croatia: Danijel Subasici- Sime Vrsaljko, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinici- Ivan Rakitici, Marcelo Brozovici- Ante Rebici, Luka Modrici, Ivan Perisici- Mario Mandzukici. Selectioner: Zlatko Dalici

Meciul va fi arbitrat de arbitrul argentinian Nestor Pitana, ajutat de asistentii Hernan Maidana si Juan P. Belatti, iar arbitru de rezerva va fi olandezul Bjorn Kuipers.

Meciul va fi transmis de TVR 1 si TVR HD.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si