Ziua Educației 2023. În fiecare an, pe data de 5 octombrie este sărbătorită Ziua Mondială a Educației. Anul acesta, Ziua Educației  pică într-o zi de joi.

Ziua Educației 2023: Pe această dată elevii nu merg la școală! 5 octombrie este zi liberă

Elevii au zi liberă pe data de 5 octombrie

[Sursa foto: istock.com]

Citește și: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre combaterea consumului de droguri în școli. ,,Lucrăm la un proiect pe care să îl prezentăm în Guvern, lucrăm cu persoane specializate din domeniul adicţiei''

Iată tot ce trebuie să știi despre Ziua Educației 2023!

Ziua Educației 2023. Elevii au o zi de vacanță

Această sărbătoare a luat naștere în anul 1994, cu scopul de a comemora semnarea Recomandării UNESCO/OIM privind statutul profesorilor în anul 1966.

În această zi, accentul este pus pe promovarea educației, aprecierea implicării și devotamentului profesorilor. Menționăm că Ziua Internațională a Educației se distinge de Ziua Învățătorului, care este sărbătorită în România, în fiecare an, pe data de 5 iunie.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ziua Educației 2023: Pe această dată elevii nu merg la școală! 5 octombrie este zi liberă

Citește și: Cum se calculează venitul minim de incluziune? Lista persoanelor care pot beneficia de acest ajutor

Cu ocazia Zilei Internaționale a Educației, nu se vor desfășura orele de curs. Pe data de 5 octombrie, atât elevii, cât și cadrele didactice, se vor bucura de o zi liberă. Această prevedere este inclusă în contractele de muncă ale profesorilor, și se regăsește și în ordinele referitoare la structura anului școlar 2023-2024.

Ziua Educației este sărbătorită în fiecare an în peste 200 de țări. Mai mult, aceasta este o zi consacrată cadrelor didactice.

Ziua de 5 octombrie le este dedicată profesorilor, învățătorilor și educatorilor din întreaga lume pentru că ei sunt cei care contribuie în mod esențial la dezvoltarea unei ţări, asigurând transmiterea de cunoştinţe. De asemenea, aceștia joacă un rol civic de mare importanţă, contribuind la păstrarea coeziunii sociale. 

Când are loc prima vacanță pentru elevi? Perioadele de vacanță din anul școlar 2023-2024

Anul școlar 2023-2024 este structurat în 5 module, iar prima vacanță a elevilor este vacanța de toamnă, care vine după finalizarea primului modul programat în intervalul 11 septembrie- 20 octombrie.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Prima vacanță pentru elevi va fi între 28 octombrie 2023 (sâmbătă)- 5 noiembrie 2023 (duminică). 

Citește și: Ce se întâmplă cu bursele elevilor începând cu anul școlar 2023-2024? Florian Lixandru, secretar de Stat: „Schimbăm cumva paradigma”

În anul școlar 2023-2024 elevii vor avea mai multe vacanțe:

  • 28 octombrie 2023- 5 noiembrie 2023 (Vacanța de toamnă)
  • 23 decembrie 2023- 7 ianuarie 2024 (Vacanța de iarnă)
  • În perioada 12 februarie- 3 martie 2024 elevii vor avea o săptămână vacanță, iar aceasta va fi decisă de inspectoratele școlare județene
  • 27 aprilie- 7 mai 2024 (Vacanța de primăvară)
  • 22 iunie- 8 septembrie (Vacanța de vară)

Citește și: Salarii profesori 2024. Vești bune pentru cadrele didactice: salariile s-ar putea majora!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si