In cazul in care iti doresti niste lucrari de calitate in baie si bucatarie, ar trebui sa iei in calcul mai multe aspecte:

- calitatea placilor de gresie si faianta;
- calitatea adezivilor  pentru placare;
- experienta muncitorilor care iti vor executa lucrarile de renovare in baie si bucatarie;
- tiparele folosite la montarea gresiei si faiantei.

Iti prezentam, mai jos, cateva moduri in care poti sa-ti montezi gresia si faianta, astfel incat bucataria si baia din locuinta ta sa arate, la finalul procesului de renovare, asa cum iti doresti.

Modul „caramida”

Schema de placare „caramida” este una clasica si presupune asezarea placilor ceramice dupa modelul de constructie al zidurilor din caramida. Adica muncitorii vor aplica placile ceramice in randuri orizontale. Totodata, meseriasii vor avea grija ca, la fiecare al doilea rand montat, sa aplice o jumatate de placa la inceput.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Daca vei opta pentru modelul „caramida”, vei obtine foarte multe linii orizontate, care vor crea impresia ca incaperile placate astfel sunt mai late decat in realitate. Schema de placare „caramida” se potriveste perfecte cu orice placi dreptunghiulare de gresie si faianta.

Asa ca poate fi implementata cu succes indiferent de spatiu.

Schema de placare „caramida” poate fi pusa in practica atat pe orizontala cat si pe verticala. Spre deosebire de placarea pe orizontala, o asezare pe verticala a randurilor de faianta creeaza senzatia unui spatiu mai inalt. Prin urmare, daca iti doresti ca baia sau bucataria casei tale sa para mai inalta decat este in realitate, opteaza pentru o schema de placare „caramida”, cu randuri verticale. 

Modul „bradut”

Placarea in modul „bradut” este indicata pentru placile ceramice inguste.  Daca vei opta pentru modul „bradut”, muncitorii vor monta placile de gresie/faianta in forma literei „V”. Adica similara ca la montarea parchetului din lemn masiv. Iata doua dintre avantajele modului „bradut”:

- creeaza un aspect modern si original;
- vizual, spatiile par mai intinse.

Modul „cos”

Modul „cos” presupune aplicarea a doua placi pe vertical, langa care se monteaza doua placi pe orizontal. Placile sunt asezate asfel incat sa formeze suprafete patrate. Aplicarea placilor in modul „cos” contribuie la obtinerea unor spatii cu un design interesant.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si