Chiar daca nu exista o cale rapida spre un par sanatos, ingrijirea zilnica a acestuia si schimbarile necesare in rutina de zi cu zi pot face ca intretinerea podoabei capilare sa fie o activitate mult mai usor de realizat.

Daca te intrebi în ce masura e normala caderea parului [1], atunci afla ca, de obicei, fiecare persoana pierde intre 50 si 100 de fire de par pe zi [2], in cazul unul ciclu de viață normal al firului de păr.

Cu toate acestea, insa, daca esti de parere ca parul tau ar putea fi mai sanatos si mai rezistent, descopera cateva trucuri, usor de incorporat in rutina ta, care te-ar putea ajuta. Totul e sa le implementezi corect.

3 trucuri pentru un par sanatos

Indiferent de tipul parului, exista factori care pot duce la rarirea sau caderea acestuia. Si, in timp ce unele cauze pot tine de genetica, exista si motive temporare, care pot fi evitate.

Citeste si: Top parfumuri ce te vor face remarcată

Cu toate acestea, insa, mentinerea unui par sanatos nu inseamna doar evitarea factorilor daunatori ci si implicarea proactiva in ingrijirea acestuia. Tot ce trebuie sa faci este sa folosesti produsele si tratamentele dermato-cosmetice special concepute pentru acest scop si sa faci unele mici schimbari.

Mananca zilnic nuci

Pe langa faptul ca zincul este utilizat de organism pentru a combate infectiile, acesta este folosit si la producerea unor noi celule.

Daca dieta curenta nu contine cantitatea necesara din acest element, este posibil sa apara efecte secundare asociate cu deficitul de zinc, printre care si caderea parului. [3] Pentru a preveni pierderea parului si pentru a stimula cresterea acestuia, este recomandata introducerea nucilor in dieta zilnica, asa cum ar fi cele caju, pecan sau migdale dar si cresterea aportului de fructe, legume si apa.

Folosirea produselor special concepute pentru intretinerea parului

Multe produse pentru par- vopsele, balsamuri sau sampoane- pot contine ingrediente care pot afecta atat firul de par cat si scalpul. Din cauza acestor chimicale, firul de par se poate deteriora sau usca, favorizandu-se ruperea sa.

Citeste si: Dana Savuica, secretul frumusetii

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pentru un par sanatos si rezistent, foloseste produse speciale, menite sa combata caderea parului fara sa afecteze cantitatea de sebum de la nivelul scalpului.

Importanta acestor produse a fost evidentiata si intr-un studiu realizat de Ralph M. Trüeb și colab. publicat in 2018 si intitulat "Scalp Condition Impacts Hair Growth and Retention via Oxidative Stress". In cercetare s-a mentionat ca tratamentele dermato-cosmetice cu sampoane special concepute au avut un beneficiu in combaterea matretii si a altor afectiuni de la nivelul scalpului [4].

Utilizează produse pentru protecția părului

Placa de intins parul, ondulatorul si alte instrumente pentru coafare  distrug firul de par din cauza temperaturii ridicate, acesta devenind mai putin rezistent si mai fragil. Cu toate acestea, insa, multe persoane nu pot renunta la aceste instrumente pentru aranjarea părului, continuand sa supuna parul la temperaturi cu mult peste normal.

Citeste si: VIDEO- Ilinca Vandici și-a sărbătorit ziua de naștere cu o petrecere cu stil

Daca nici tu nu te poti lipsi de aceste instrumente, macar aplica produse adecvate pentru parul tau, meninte sa il protejeze de caldura emisa. Asigura-te ca acestea nu contin chimicale care pot dauna mai mult parului si respecta instructiunile de pe ambalaj, pentru a aplica stratul protector in mod corect.

Avand in vedere ca podoaba capilara poate fi de mai multe tipuri, asigura-te ca produsele folosite de tine sunt recomandate pentru varsta si tipul parului tau. Daca nu stii sigur ce produse sa alegi, poti apela, oricand, la un specialist, acesta putand recomanda tratamentul dermato-cosmetic adecvat.

Referinte:

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

1. https://cadu-crex.ro/blog/caderea-parului-cauze-factori-de-risc-solutii-tratament/

2. https://www.healthline.com/health/how-much-hair-loss-is-normal

3. https://www.healthline.com/health/zinc-deficiency

4. Trüeb, Ralph M, et al. Scalp Condition Impacts Hair Growth and Retention via Oxidative Stress. 2018, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6369642/.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si