Câteva mii de români întorși din străinătate au rămas blocați la granița dintre Austria și Ungaria.Guvernul ungar a decis să închidă granițele pentru a stopa răspândirea noului coronavirus.

Citeste si: Scenariul dramatic al unul medic din București: "Românii vor fi puși în corturi militare, pat lângă pat, cu o singură toaletă în capătul cortului"

Românii au apelat autoritățile române, pentru a-i ajuta să ajungă în țară.

Oamenii sunt conștienți că vor intra automat în izolare la domiciliu, odată cu intrarea pe teritoriul României.

3.500 de români, blocați la graniță. Ce se întâmplă cu oamenii în aceste momente

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a purtat astăzi o discuție cu omologul său ungar, Peter Szijjarto, pe tema aducerii cetățenilor români în țară.

Citeste si: Simona Halep donează bani pentru dotarea spitalelor din Constanţa şi Bucureşti

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

3.500 de români, blocați la graniță

Românii veniți din străinătate sunt blocați din cauza deciziei autorităților din Ungaria de a închide granițele țării, pentru a limita traficul persoanelor venite din străinătate. Hotărârea a intrat în vigoare chiar astăzi, la ora 00:00, însă, în lipsa unei notificări prealabile, s-a creat un blocaj la granița dintre Austria și Ungaria.

Citeste si: Țara care eliberează 85.000 de deţinuţi din cauza coronavirusului

Ministrul de Externe a transmis ministrului ungar că la graniță se află un număr mare de persoane, familii și copii minori, dar și persoane în vârstă, care așteaptă să ajungă acasă.

Citeste si: Video! Mii de români sunt blocați la granița dintre Austria și Ungaria: „Vrem acasă! Și noi suntem români”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si