De la aspectul estetic al meniului și până la sortimentele de băuturi pe care le vei folosi pentru cocktail-urile disponibile în barul tău, toate sunt elemente importante pe care să le iei în considerare, în așa fel încât să pregătești cele mai bune condiții pentru clienți.
Cele 5 aspecte care vor face din barul tău o locație de succes
- Alege băuturi de calitate
Cu siguranță, cel mai important aspect din listă este calitatea băuturilor. Deși, selectarea unor sortimente de înaltă calitate presupune și un cost ceva mai ridicat, clienții tăi vor aprecia cu siguranță faptul că sunt serviți cu acestea.
Citește și: VIDEO- Toate meniurile din restaurante vor fi schimbate de la 15 martie. Ce se va modifica
Whiskey american, japonez sau indian, vodka, dar și rom negru, spiced sau premium sunt variante de băuturi ce pot fi servite atât seci, cât și în amestec, sub formă de cocktail. Optând pentru sortimente premium de la wpg.ro, le vei putea oferi clienților tăi o experiență plăcută și, la rândul tău, barul tău va câștiga reputație pentru băuturile de calitate pe care le servește.
2. Stabilește o temă
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
În cazul în care îți dorești un anumit design pentru întreaga locație, îl poți include și în meniu. De exemplu, poți organiza barul cu tematică sud-americană, iar meniul să cuprindă o varietate de branduri de rom și tequila.
Un meniu care urmează o temă bine definită poate face diferența. Poți alege să te axezi pe băuturi de origine locală sau originare dintr-o anumită țară. De asemenea, poți opta pentru meniuri diferențiate, care să cuprindă doar cocktail-uri, vinuri sau bere, separate între ele.
Citește și: 5 cocktailuri pe bază de gin care îți încântă papilele gustative
3. Cunoaște-ți clienții
Un aspect esențial în crearea unui meniu de băuturi este să cunoști preferințele și așteptările clienților ce urmează să vină. Încearcă să afli ce tipuri de băuturi preferă aceștia, inclusiv ce sortimente de bere sau vinuri ar servi, ori dacă își doresc să găsească variante alcoolice sau non-alcoolice în meniu.
Poți realiza sondaje online sau să pui întrebări în mod direct clienților tăi pentru a obține aceste informații.
4. Asigură-te că meniul de băuturi este diversificat
Citeste si: Veste bună pentru pensionare! Recalcularea pensiilor din 2025 aduce venituri în luna martie. Cine sunt norocoșii?- kfetele.ro
Citeste si: Cine este Saif Ali Khan, actorul înjunghiat de un intrus în propria casă- radioimpuls.ro
Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro
Un meniu de băuturi diversificat este important pentru a răspunde nevoilor și preferințelor diferite ale clienților tăi. Încearcă să incluzi în meniu o varietate de băuturi precum cocktail-uri, bere, vinuri, băuturi spirtoase, non-alcoolice și cafea. De asemenea, este indicat să pui la dispoziția clienților multiple sortimente, potrivite pentru toate buzunarele.
Citește și: Rețeta delicioasă de zmeurată. Iți vei da oaspeții pe spate
5. Fii creativ
În acest caz, meniul poate fi considerat o adevărată „carte de vizită” pentru barul tău. Realizând un design creativ, dar și cocktail-uri „signature” unice, originale, poate fi strategia perfectă de a-ți diferenția barul de alte localuri similare.
Selecția de cocktail-uri și băuturi pe care le incluzi în meniul barului tău este ceea ce te diferențiază de celelalte locații. Îmbinând creativitatea cu preferințele clienților tăi, cu siguranță toată lumea își va dori să îți facă o vizită pentru voie bună și distracție!