Pepenele roșu este de departe cel mai răcoritor fruct din timpul verii. Studiile efectuate arată că pepenele roșu are o multitudine de beneficii asupra organismulu i, însă nu trebuie mâncat în exces din cauza cantității mari de zahăr. Este pepenele roșu bun, ce beneficii are consumul de pepene roșu sau dacă îngrașă sunt unele din întrebările pe care și le pun cei ce consumă pepene roșu des.

Bun şi pentru frumuseţe

Pepenele roșu nu este doar gustos sau răcoritor.  Cosmeticienii spun că pepenele roșu îţi face pielea mai strălucitoare şi mai fină.  Consumul de pepene roşu aduce beneficii şi pentru piele, întrucât are o serie de nutrienţi. De altfel, sunt numeroaase tratamente cosmetice care au în conţinut pepene roşu. Pepenele roşu este ideal pentru hidratarea tenului uscat, ajută la exfolierea delicată a pielei reziduale şi, mai spun specialiştii, stimulează producţia de colagen, conferind fermitate tenului.

Pepenele roșu poate fi folosit și direct pe față, sub formă de măști, în combinație cu miere, mentă sau avocado. Măștile cu pepene roșu sunt uşor de preparat, reprezintă o variantă mult mai ieftină şi sănătoasă de care te poţi bucura în incinta casei tale, iar riscul de alergie este scăzut.

Citeste si: Legume şi fructe care conţint vitamina B12

Beneficii pepene roșu
Beneficii pepene roșu[Sursa foto: PixaBay]

Pepenele roșu previne numeroase tipuri de cancer

Pepenele conține antioxidanți, care împreună cu vitaminele joacă un rol activ în prevenirea cancerului de sân, colorectal, de prostată, de rinichi și cel de col uterin. Un studiu efectuat în 2009 arată că femeile care consumă cantități mai mari de pepene roșu au mai puține riscuri de a se îmbolnăvi de cancer mamar. Antioxidanții au rolul de a distruge celulele canceroase.

Citeste si: Îngraşă pepenele roşu? Iată ce spun nutriţioniştii

Pepenele roșu ideal când vrei să mănânci ceva rapid și proaspăt

Pepenele roșu poate fi savurat simplu sau în diferite combinații, în special când vine vorba de desert.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Printre cele mai populare combinații cu pepene se numără pepenele cu portocală, sorbetul de pepene și pepenele cu cereale.

Citeste si: Câte calorii are un pepene roşu? Dar unul galben?

Pepenele roșu reduce masa corporală

Pepenele conține o substanță numită citrulina care are rolul de a reduce cantitatea de grăsime de la nivelul celulelor.

Citrulina este un aminoacid care este transformat în arginină, un compus care împiedică activitatea unei substanţe şi inhibând astfel celulele să stocheze grăsimi.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Dieta indiană de 7 zile: Meniul care te ajută să slăbeşti

Reduce rezistența la insulină

Insulina implică controlul glicemiei. Rezistența la insulină este starea în care celulele devin rezistente la efectele insulinei. Acest lucru poate duce la creșterea nivelului de zahăr din sânge și este legat de diabetul de tip 2, spun cercetările.

De asta sucul de pepene roșu este asociat cu rezistența redusă la insulină.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si