Acestea sunt necesare și pentru controlarea activității angajaților, asigurarea anumitor standarde de calitate sau gestionarea comportamentelor din spațiul public. Montarea lor este reglementată din punct de vedere legal, deci înainte să iei această decizie, asigură-te că îndeplinești toate cerințele impuse.

Locurile în care camerele de supraveghere pot fi amplasate sunt multiple, acestea variind funcție de scopul final pe care îl deservesc. Află în rândurile următoare care sunt cele mai frecvente destinații de utilizare ale acestor dispozitive și cum te pot ajuta.

Protecția casei

Bineînțeles, probabil știi deja că unul dintre primele locuri în care oamenii aleg să instaleze sisteme de securitate este perimetrul casei. În acest sens, există o gamă variată de camere de supraveghere pentru locuințe care permit transmiterea de imagini live pe telefonul mobil, derularea înregistrărilor sau stocarea de date pentru perioade îndelungate.

Pentru un plus de eficiență, acestea pot fi corelate cu alarme, interfoane sau sisteme de blocare automată a intrărilor în casă.

Gestionarea angajaților

Un alt motiv care determină luarea deciziei de a monta camere de supraveghere video (sau chiar audio) este gestionarea și controlul muncii angajaților. Multe companii aleg să instaleze astfel de sisteme pentru a se asigura că sunt respectate standardele de calitate în ceea ce privește realizarea activităților desfășurate în sediul firmei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: O mie de camere de supraveghere moderne

Supravegherea șantierelor

Deoarece sectorul de imobiliare este într-o dezvoltare continuă, camerele de luat vederi se pot regăsi, de cele mai multe ori, și pe șantierele care precedă viitoarele clădiri.

De regulă, constructorii depozitează acolo materiale necesare pentru ridicarea sau finisarea imobilelor. Astfel, dispozitivele de supraveghere se dovedesc a fi mai eficiente pentru protejarea împotriva infracțiunilor decât metodele clasice de pază.

Supravegherea centrelor comerciale

Fie că te-ai gândit deja la magazinele destinate cumpărăturilor de alimente, produse electronice și electrocasnice sau de fashion, centrele comerciale folosesc supravegherea cu ajutorul camerelor de luat vederi. Acestea pot fi amplasate atât la intrarea în magazine, cât și în interiorul lor sau în zonele foarte tranzitate (food court, cinema, saloane, săli de jocuri etc.).

Supravegherea spațiilor publice

Acestea se referă în mod special la infrastructura rutieră, dar și la spațiile comune de tip parcuri, zone de agrement sau complexuri de clădiri. Utilitatea camerelor de supraveghere este definită de influența directă pe care prezența lor o are asupra comportamentului oamenilor atât în trafic, cât și în celelalte locații.

Citeste si: 15.000 de brățări electronice vor fi cumpărate în 2022

Folosirea camerelor de supraveghere este importantă pentru păstrarea integrității spațiilor în care sunt instalate, dar și pentru protejarea oamenilor sau a bunurilor. Ia în considerare montarea acestora, dar ai grijă să respecți prevederile legale în vigoare cu privire la colectarea de date cu caracter personal. Fii în siguranță!

 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si