Laptopul este unul dintre cele mai utilizate dispozitive moderne pentru accesarea informatiilor si stocarea fisierelor. Atunci cand nu mai functioneaza corect, apare riscul de a pierde documente, fotografii sau clipuri video importante. Nu exista reguli scrise care sa iti indice cand e nevoie sa inlocuiesti calculatorul, dar sunt semne care iti arata clar cand nu mai este cazul sa il folosesti. Cu toate ca cei mai multi dintre noi sunt conservatori si invata sa traiasca cu capriciile laptopului, schimbarea este esentiala in aceasta era digitala.

Iata cateva situatii care te anunta ca a venit timpul pentru upgrade.

1. Laptopul tau se supraincalzeste des

Daca PC-ul tau se incalzeste foarte mult atunci cand il folosesti chiar si pentru o perioada scurta de timp, ventilatorul poate fi plin de praf. Acest lucru il poate impiedica sa mai raceasca laptopul, asa ca incearca sa folosesti aer comprimat pentru a curata orificiile murdare. Ai posibilitatea de a opta si pentru un cooling PAD care sa te ajute sa eviti supraincalzirea. In cazul in care niciuna dintre variante nu functioneaza, atunci iti recomandam sa investesti intr-un laptop nou. Incalzirea excesiva influenteaza confortul in timpul utilizarii, duce la slabirea performantelor, caderi de sistem si daune permanente.

2. Bateria se descarca foarte repede

Atunci cand incarci bateria laptopului foarte des si o foloseste prea putin timp, inseamna ca si-a atins durata de viata.

Chiar daca ai vrea sa achizitionezi o noua baterie, poti descoperi ca echipamentele moderne nu se potrivesc modelului tau de laptop. Tehnologia avanseaza extrem de repede, iar astfel de dispozitive nu sunt create pentru a se repara la nesfarsit. Poti incerca sa folosesti o vreme calculatorul conectat in permanenta la reteaua electrica, dar acest lucru te va impiedica sa il mai folosesti oriunde si oricand ai nevoie.

3. Se blocheaza si necesita restartare

Una dintre cele mai comune probleme cu care se confrunta orice utilizator este blocarea dispozitivului. De regula, acest lucru se intampla inainte de a fi salvat documentul la care lucrai, iar atunci cand restartezi calculatorul totul se pierde. Exista posibilitatea de a fi o problema la sistemul de operare, insa noile versiuni nu se pot instala pe modelele mai vechi ce nu suporta actualizari. Supraincalzirea produce blocari sau inchideri neasteptate, dar daca ai curatat deja ventilatorul si nu observi nici o imbunatatire, in mod clar ai nevoie de un nou laptop.

4. Laptopul pe care-l ai merge foarte greu

Incetinirea laptopului poate fi greu de definit. Daca poti face o cafea pana cand porneste sau ai scris o intrega propozitie si abia apare un cuvant pe ecran, e clar ca nu functioneaza corect. Atunci cand ai deschise foarte putine aplicatii si observi ca memoria RAM este plina, iar procesorul utilizat 80% sau mai mult, e un semn ca ai atins limita a ceea ce hardware-ul este capabil sa faca. Chiar daca poti prelungi putin viata PC-ului adaugand o unitate externa si mai multa memorie, odata ce trebuie sa incepi sa gestionezi resursele, un upgrade nu este prea departe.

5. Face mult zgomot

In timp, orice laptop devine mai zgomotos. Chiar daca, la inceput, sunetele emise ti se par amuzante, asta indica o avarie iminenta a hard disk-ului. Daca vei continua sa il folosesti indiferent de zgomotul produs, hardul se va stica, ceea ce inseamna ca se vor pierde toate datele stocate pe acesta.

Asigura-te ca salvezi online fisierele importante daca intarzii in a schimba un laptop care scoate tot mai des sunete ciudate.

 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Daca PC-ul tau te avertizeaza ca durata sa de viata se apropie de final, este cazul sa cumperi un device nou. Nu iti poti permite sa pierzi fisiere importante sau sa ajungi in imposibilitatea de a folosi laptopul. Evita orice situatie neasteptata si opteaza pentru un credit pana la salariu de la creditprime.ro daca nu ai fondurile necesare pentru o astfel de investitie. Foloseste-te de un imprumut avantajos atunci cand ai nevoie de bani pentru a preintampina orice eveniment mai putin placut!

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si