Există, așadar, mai multe tipuri de extracții în funcție de fiecare persoană și de fiecare afecțiune stomatologică. Serviciile de chirurgie dentară sunt, în acest sens, de un real ajutor pentru cei afectați, în vederea refacerii rapide a danturii și reluării activităților uzuale fără disconfort.

Să vedem care sunt cele mai frecvente situații în care extracția dentară nu este o opțiune, ci parte dintr-o schemă de tratament personalizată:

Carii avansate

O carie avansată poate provoca infecții locale, afectând structura internă a dintelui. Sunt, așadar, situații în care o carie severă provoacă imposibilitatea de a salva un dinte sau o măsea, după cum se menționează și pe sfatulmedicului.ro. Astfel, la recomandarea medicului dentist, în urma analizelor imagistice, se dispune extracția dentară în vederea înlocuirii dintelui natural cu un implant, cu o punte dentară sau cu o altă schemă de tratament personalizată.

Citește și: Sanatatea dentara: cum sa previi problemele ca sa nu ajungi sa le tratezi- Dr. Anaid Strugaru

Afecțiuni parodontale

Atunci când afecțiunea parodontală este avansată și deteriorarea țesuturilor de susținere ale dintelui provoacă slăbirea acestuia în maxilar sau mandibulă, extracția dentară poate fi singura soluție pentru tratarea problemei stomatologice.

Pregătirea pentru proteze dentare sau implanturi

Sunt situații în care extracția dentară poate fi necesară atunci când nu există suficient loc pentru proteze dentare sau implanturi dentare. Spre exemplu, dacă există un spațiu gol în cavitatea bucală de mult timp, dantura își poate schimba poziția, iar spațiul respectiv se poate restrânge. În acel caz, o extracție poate fi necesară în vederea alinierii dentare corecte. Mai mult, în vederea alinierii dentare se poate recomanda și purtarea unui aparat dentar.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Care sunt cele mai cerute servicii stomatologice în 2023

Ortodonție

Atunci când dinții nu sunt corect aliniați sau în cazul în care mușcătura nu este una corectă, pot fi necesare extracții dentare, urmate de tratamente prin aparat dentar. Schema potrivită de tratament stomatologic se discută alături de medicul dentist, în cabinetul clinicii dentare.

Extracție de molar de minte

Există situații în care molarii de minte trebuie scoși din cauza poziției vicioase care nu le permite să erupă în totalitate. De cele mai multe ori, în aceste situații, molarii prezintă carii avansate, rămân parțial acoperiți de gingie și pot provoca dureri acute.

Citește și: Iată cât de repede se va „acomoda“ un implant dentar cu organismul tău!

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Chiar dacă sunt afecțiuni stomatologice care nu permit salvarea danturii naturale, trebuie să știi că tratamentele moderne permit înlocuirea rapidă și fără disconfort a spațiilor lipsă din cavitatea orală. Pentru tot ajutorul și sfaturile de care ai nevoie, programează-te în cabinetul stomatologic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si