Cu toate acestea, există obiceiuri simple pe care le poți adopta pentru a-ți menține pielea frumoasă și sănătoasă pe tot parcursul acestei perioade. Descoperă mai jos ce obiceiuri este indicat să adopți pentru o piele frumoasă, dar și ce beneficii aduce acidul hialuronic tenului în sezonul rece:

Rutina de îngrijire adaptată sezonului rece

Acidul hialuronic este un ingredient minunat pentru îngrijirea tenului în sezonul rece, când temperaturile scăzute ne predispun la dermatite, piele uscată, rozacee și alte afecțiuni dermatologice.

Acesta are capacitatea de a atrage și de a reține apa, ceea ce ajută la menținerea hidratării pielii. Acidul hialuronic poate ajuta și la reducerea liniilor fine și ridurilor, oferind tenului un aspect mai tânăr și sănătos. 

Exfolierea pielii

Utilizarea regulată a unui scrub (exfoliant) pentru corp contribuie la eliminarea celulelor moarte și îmbunătățește circulația sângelui, făcând pielea fină și radiantă. Totodată, cremele hidratante pe care le vei aplica pe suprafața corpului vor acționa mai bine pe o piele exfoliată. Totuși, pentru a evita iritarea pielii, este important să te rezumi la o singură sesiune de exfoliere pe săptămână.

Hidratarea corespunzătoare 

Unul dintre cele mai importante obiceiuri pentru menținerea pielii frumoase în sezonul rece este hidratarea corespunzătoare. Alege o cremă hidratantă bogată, cu ingrediente naturale, precum uleiul de jojoba sau de argan, ceramidele și acidul hialuronic.Aceasta

va ajuta la prevenirea uscării și a iritațiilor pielii. Totodată, nu uita că foarte importantă este și hidratarea prin consumul ridicat de lichide, chiar și în timpul iernii, când nu avem la fel de des senzația de sete.

Băile călduțe

Chiar dacă temperaturile scăzute ne încurajează să facem băi fierbinți, acest lucru nu este prea bun pentru pielea ta. Apa fierbinte îndepărtează uleiurile naturale ale pielii, lăsând-o uscată și iritată.

Dacă ții la frumusețea pielii tale, optează pentru băi călduțe, care vor menține hidratarea pielii.

Protejarea împotriva vântului și a frigului 

Acoperă-ți fața și mâinile cu o eșarfă, respectiv mănuși pentru a preveni expunerea directă la vântul rece și uscat, mai ales dacă ai o piele sensibilă. Vântul usucă și irită pielea, așa că protecția este esențială. Totodată, pentru a preveni iritațiile, optează pentru materiale naturale în locul celor sintetice- lâna merinos, mătasea sau bumbacul sunt mult mai indicate în sezonul rece și au funcția de a menține constantă temperatura corpului.

Alimentația sănătoasă 

O alimentație echilibrată și bogată în nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele și antioxidanții, poate avea un impact pozitiv asupra sănătății pielii. Consumă fructe și legume proaspete și evită alimentele bogate în zahăr și în grăsimi nesănătoase. Nu uita și de importanța proteinelor și grăsimilor bune în dieta ta- acestea din urmă susțin bariera de protecție a pielii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sezonul rece poate fi o perioadă dificilă pentru pielea noastră, dar, cu obiceiuri de îngrijire corecte, putem să ne menținem pielea frumoasă și sănătoasă, chiar și când temperaturile scad sub zero grade.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si