"In jurul orei 22:30, in cartierul Floreasca din Bucuresti a fost o explozie la un bloc turn care a afacetat structura de rezistenta, au fost avariate semnificativ locuintele. intrucat resursele Bucuresti-Ilfov erau angrenate in misiuni de salvare in alte zone afectate, la fata locului au fost mobilizate echipajele de interventie din cadrul ISU Mures si Galati."

Cateva ore mai tarziu, in mijlocul noptii, alte doua explozii forteaza viteza de reactie a echipajelor de interventie: una dintre ele in centrul Capitalei, la Unirii, iar o alta in Iasi, celalalt oras afectat grav dupa presupusul cutremur de ieri.



Arafat: exploziile care au aparut in timpul noptii erau scenarii pe care noi le-am  pus pentru a fi exersate de echipele noastre, cum am spus, pentru a nu afecta activitatea orasuluiu. Astfel de explozitii puteau sa apara la inceputul seismului.

Un cutremur de 7,6 grade pe scara Richter, urmat de o replica de 5,6 grade, au mobilizat un intreg sistem de interventie in tara.

ARAFAT: la nivel national participa la exercitiu 6170 pompieri cu 679 mijloace tehnice, inspectoratul de aviatie cu 4 eleicopeter de mare capacitate si 7 de tip smurd, jandarmeria romana cu o mie de jandarmi

La 24 de ore dupa presupusa tragedie, bilantul la nivelul Capitalei nu este deloc bun.

" In Bucuresti au fost inregistrate 4150 de persoane ranite, 1537 morti si 2750 de pers sinistrate, nu au mai avut unde sa se intoarca la locuinte".


Nici in Moldova statisticile de pe hartiile autoritatilor nu arata mai bine: 2456 de raniti, 900 de morti si 800 de sinistrati apar in numaratoarea de la Iasi. Insa nu acesta este dramaticul situatiei. La 24 de ore de la primul exercitiu de acest gen facut vreodata in Romania, autoritatile recunosc ca exista multe fisuri ce ar putea sa le puna adevarate bete-n roate in cazul unei situatii reale.


"Trebuie mai multe mecanisme, mai stranse, mai clare intre noi si toate autoritatile pe liniile orizaontala si bineinteles din cele mai mici comune catre mecanismele centrale locale judetene sau municipale".

Exercitiul continua si astazi, cu noi scenarii de evenimente pe care echipajele de pe teren trebuie sa invete cum sa le gestioneze.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Convoaie militare în mai multe zone din Moldova și Transilvania. Ce se întâmplă- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si