"Am 64 de ani. De cinci ani ma lupt sa ma pensionez, dar Casa de Pensii nu imi recunoaste cartea de munca. Nu pot sa ma duc nici la spital, ca nu sunt pensionata. Mi-am rupt piciorul si nu am avut bani sa ma duc la spital. Eu ce pot sa fac acum? Am vechime, am varsta, am oameni in comuna care pot fi martori ca am lucrat 18 ani la cooperativa.

Am mai lucrat 12 la CAP, dar eu tot nu ma pot pensiona“, s-a plans Constanta Obleaga, care a venit la redactia GdS, cu ochii in lacrimi.

Femeia a dat in judecata Casa Judeteana de Pensii (CJP) Dolj, pentru a-i recunoaste carnetul de munca, respectiv cei 18 ani in care a lucrat ca croitor. Instantele au dat castig de cauza institutiei, iar Constanta Obleaga a pierdut. In dosarul nr. 13657/63/2014, Tribunalul Dolj a respins cererea batranei, impotriva CJP Dolj. Si Curtea de Apel a respins apelul femeii. Decizia Curtii prin care nu se luau in calcul inscrisurile din carnetul de munca a ramas definitiva pe 17 septembrie 2014.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

„Perioada 1.02.1977 – 1.07.1995 nu a fost valorificata, intrucat nu au fost respectate dispozitiile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, iar unitatea emitenta nu detine acte doveditoare ale vechimii in munca“, a explicat anul trecut Casa Judeteana de Pensii (CJP) Dolj, printr-un raspuns transmis GdS. Avand o hotarare definitiva din 2015 in defavoarea femeii, CJP Dolj nu ii poate emite acesteia decizie de pensionare, pe baza acelui carnet de munca ce parea cu bucluc.

Citeste mai multe AICI.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si