ROSII TOXICE, LA VANZARE
Inainte de taiere, rosia parea normala. uite ce frumoasa e, ce colorata, tocmai buna de pus in salata, dar ce se ascundea in interior, l-a facut pe barbat sa-i piara foamea: rosia era plina de germeni toxici.
Sotia barbatului a cumparat rosiile dintr-un supermarket din Buzau.
"Cand a vazut prima oara rosia, a crezut ca sunt viermi. Surpriza a fost ca am gasit si in urmatoarea rosie la fel”, spune Razvan Nicula.
Costel Vanatoru, specialist in horticultura:" Aici sigur s-a intervenit chimic, pentru ca rosia sa arate frumos, comercial, dar uite ca nu a putut fi pacalita si samanta. A stat foarte mult in depozit, dintr-o tomata gustoasa, care ar fi trebui sa fie un aliment veritabil, chiar si un medicament, a devenit un pericol”.
Pe rafturile din magazine gasim, acum, doar rosii din import. Tocmai de aceea, specialistii trag un semnal de alarma: unele legume va pot aduce pe patul de spital.
"Incoltirea semintelor nu face altceva decat sa acumuleze solanina si alte substante care sunt toxice”, spune Costel Vanatoru.
O rosie rezista aproximativ 10 zile, dar daca este tratata chimic, poate arata ca noua chiar si 6 luni. Gustul este, insa, departe de cel natural. Rosiile romanesti, cultivate traditional, vor ajunge in piete abia in luna iunie.