Această decizie a fost adoptată în urma unei întruniri desfășurate luni, 30 octombrie, în care Şerban Todorică-Constantin, membru al Partidului Național Liberal, a discutat cu Marius Adrian Cojoc, directorul general al ROMATSA, Nicolae Stoica, directorul general al Autorității Aeronautice Civile Române (AACR), Florin Virgil Manta, directorul Centrului de Dirijare a Zborurilor DSNAR Arad, și Daniel Ivan, șeful serviciului Aerodromuri în cadrul AACR, în prezența lui Alexandru Anghel, directorul general al Regiei Autonome "AIBG", și cu participarea domnului Adrian-Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Prelungirea programului la Aeroportul Brașov-Ghimbav, solicitat de companiile aeriene

Pista Aeroportului International Brasov

Pista Aeroportului International Brasov

[Sursa foto: Facebook]

Şerban Todorică-Constantin a explicat că prelungirea programului de funcționare al Aeroportului Brașov a devenit necesară ca urmare a consultării cu companiile aeriene care operează în prezent zboruri către și dinspre Brașov, cum ar fi DAN AIR și WIZZ AIR, precum și a operatorilor care și-au exprimat intenția fermă de a lansa zboruri în viitor, așa cum este cazul companiei FLY LILI.

Extinderea programului la 16 ore zilnic va permite desfășurarea unui număr semnificativ mai mare de zboruri către diverse destinații, ceea ce răspunde cererii expres formulate de operatorii aerieni.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Şerban Todorică-Constantin a mai declarat că decizia convenită luni reprezintă un prim pas către obiectivul pe care l-a stabilit de la început, și anume de a transforma Aeroportul Brașov într-o unitate funcțională pe parcursul întregii zile, 24 de ore din 24. Todorică-Constantin a subliniat că vor continua discuțiile cu partenerii de la ROMATSA și AACR, fără sprijinul și implicarea cărora acest aeroport nu ar fi putut fi deschis la data de 15 iunie.

Aeroportul Brașov-Ghimbav, singurul construit de la zero în România în ultimii 50 de ani

Aeroportul Brașov-Ghimbav a fost inaugurat în data de 15 iunie 2023 și este singurul aeroport construit de la zero în România în ultimii 50 de ani. Aeroportul poate primi orice tip de avion, cu excepția Airbus A380, având o pistă cu o lungime de 2.8 kilometri și o lățime de 45 de metri.

Terminalul de pasageri are o suprafață de 11.000 metri pătrați și este așteptat să gazduiască în primul an de funcționare aproximativ 300.000 de călători. Aeroportul Brașov-Ghimbav este primul din România care are un turn de control virtual, operat de la Aeroportul Internațional Arad, soluția reducând costurile de implementare cu aproximativ 50%.

În prezent, pe Aeroportul Brașov-Ghimbav operează următoarele companii aeriene:

- Aegean Airlines, cu zboruri sezoniere spre Heraklion;
- Animawings, cu zboruri sezoniere spre Antalya;
- HiSky, cu zboruri sezoniere spre Antalya;
- Dan Air, cu zboruri spre Barcelona, Bruxelles, Londra, Munchen, Nurnberg, Stuttgart, Madrid, Malaga, Roma, Valencia;
- Wizz Air, cu zboruri spre Londra si Dortmund.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si