După ani întregi de muncă într-o multinațională, o tânără din Baia Mare și-a luat inima în dinți și a pornit propria afacere. A deschis o brutărie unde pregătește pâine cu maia, iar astfel a devenit rapid cunoscută în zona Maramureșului.
"Am învățat de pe internet, de pe youtube. Am găsit un tip din Statele Unite ale Americii care și el tot așa a început: într-un garaj să-și facă propria brutărie.
Am stat și eu și soțul nopți întregi să ascultăm, să ne traducem, să învățăm cum se face pâinea cu maia", a declarat tânăra pentru Știrile Kanal D.
Povestea Teodorei a început în timpul pandemiei, atunci când toată lumea era în lockdown. Pentru că drojdie nu se mai găsea, tânăra Teodora a pregătit pentru soțul ei prima pâine cu maia. Gustul deosebit i-a făcut pe cei doi să se îndrăgostească pe loc, așa că au aprofundat rețetele.
"Am făcut tot felul de cursuri, dar noroc cu pandemia că le-am putut face online. Am făcut cursuri de începători, după aceea cursuri de avansați și am început singură să învăț. Și acum studiez încontinuu, urmăresc alți brutari pricepuți din lume și le fur ideile. Deci la pâinea cu maia încontinuu trebuie să înveți, nu te oprești niciodată", a dezvăluit ea.
Fostă angajată într-o multinațională, Teodora a învățat de pe internet cum să facă pâine cu maia
Chiar dacă lucra la o multinațională și câștiga bine, Teodora și-a luat inima în dinți și a renunțat la job. A pus bazele unei mici brutării și a cunoscut succesul.
"Încerc să-mi planific eu munca, așc cum cred eu că mi-e mai bine mie. Nu trebuie să ascult de nimeni, nu trebuie să mulțumesc pe nimeni, e mult mai ușor să lucrezi pentru tine. Dacă îți dorești ceva cu adevărat, prin muncă și perseverență se poate orice", a completat Teodora Barabas.
Pentru că pune dragoste în munca ei și rezultatele sunt pe măsură. Pâinile cu maia pe care le pregătește Dora au cucerit maramureșenii.