Pentru familia Budescu, cultivarea murelor este un mijloc de trai. De dimineata pana seara, toata lumea se ocupa de plantatie. Munca este intensa si rezultatul uta la suta natural: nu exista urme de fertilizant iar ingrijirea plantelor se face numai manual.
„Intr-o zi de recoltare un om harnic poate sa adune undeva la 70-80 kg pe zi. Dupa cum vedeti nu e deloc asa usor, un pic de sudoare trebuie sa depunem pentru munca pe care o facem”, spune producatorul.
Eforturile producatorilor nu sunt insa nici pe departe rasplatite, ci dimpotriva: „ De cand incepe culesul sa stiti ca ne gandim, nu ca intram in panica, dar trebuie sa alergam zi de zi sa cautam noi si noi clienti si variante de a vinde produsul”.
Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro
In zadar au incercat sa-si distribuie marfa bio. Se lovesc intotdeauna de un adevarat "zid" de refuzuri.
Alin Budescu: „Ni se ofera un pret prea mic si nu suntem bagati in seama cu alte cuvinte, ba ni se spune ca e cantitate putina, ba ca nu indeplinim anumite conditii si usor-usor, ne dau la o parte.
PLATIM LA SUPRAPRET!
„Daca noi dam aceasta caserola de 1 kg cu 10 lei si o impartim in ceea ce baga cate unii la magazine, pot sa faca 5 caserole din astea, poate chiar mai mult la 125 de g, si haideti sa facem o socoteala cati bani castiga intermediarii si cati bani castigam noi”, spun oamenii suparati.
Concluzia e simpla: intermediarii castiga dublu.