Close sidebar
Close sidebar

Agricultorii romani se lupta din rasputeri sa isi faca loc pe piata. Muncesc din greu, insa ajung sa isi vanda marfa la preturi de nimic

Sa faci productie in Romania poate fi o adevarata aventura! Oamenii ajung sa-si vanda marfa la preturi de nimic. Se lupta din rasputeri sa isi faca loc pe piata, insa efortul lor este deseori in zadar.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pentru familia Budescu, cultivarea murelor este un mijloc de trai. De dimineata pana seara, toata lumea se ocupa de plantatie. Munca este intensa si rezultatul uta la suta natural: nu exista urme de fertilizant iar ingrijirea plantelor se face numai manual. 

„Intr-o zi de recoltare un om harnic poate sa adune undeva la 70-80 kg pe zi. Dupa cum vedeti nu e deloc asa usor, un pic de sudoare trebuie sa depunem pentru munca pe care o facem”,  spune producatorul.

Eforturile producatorilor nu sunt insa nici pe departe rasplatite, ci dimpotriva: „ De cand incepe culesul sa stiti ca ne gandim, nu ca intram in panica, dar trebuie sa alergam zi de zi sa cautam noi si noi clienti si variante de a vinde produsul”.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

In zadar au incercat sa-si distribuie marfa bio. Se lovesc intotdeauna de un adevarat "zid" de refuzuri.

Alin Budescu: „Ni se ofera un pret prea mic si nu suntem bagati in seama cu alte cuvinte, ba ni se spune ca e cantitate putina, ba ca nu indeplinim anumite conditii  si usor-usor, ne dau la o parte.

Nu ne baga in seama”.

PLATIM LA SUPRAPRET!

„Daca noi dam aceasta caserola de 1 kg cu 10 lei si o impartim in ceea ce baga cate unii la magazine, pot sa faca 5 caserole din astea, poate chiar mai mult la 125 de g, si haideti sa facem o socoteala cati bani castiga intermediarii si cati bani castigam noi”,  spun oamenii suparati.

Concluzia e simpla: intermediarii castiga dublu.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI