Opt persoane au intrat în contact cu un animal bolnav și au avut nevoie de tratament. Daniela Odeh, reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Suceava, a declarat că a fost informată despre suspiciunea de rabie la un câine Ciobănesc german găsit mort.

Citește și: Al cincilea caz de hepatită E în România. Un pacient a fost tratat la Iași

„Analiza de laborator a confirmat prezența rabiei la animalul decedat.

DSPJ Suceava a informat unitățile sanitare despre cazul de rabie și a îndrumat contacții către centrele antirabice în vederea vaccinării. Dată fiind perioada de timp de la expunere se administrează doar vaccin antirabic”, a declarat Daniela Odeh.

Citește și: Un nou focar de pestă porcină în judeţul Timiş

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Dacă cele opt persoane s-ar fi prezentat mai devreme la unitatea medicală, acestea ar fi putut să primească serul cu imunoglobulină.
Acesta este al doilea caz de rabie în două săptămâni. Un câine din rasa Cane Corso a fost dus la veterinar, după ce înghițise mai multe pietre. Acolo a fost testat pozitiv pentru rabie, iar cele patru persoane care au intrat în contact cu câinele au primit serul anti-rabic.

Al cincilea caz de hepatită E în România. Un pacient a fost tratat la Iași

Hepatita E este una dintre tipurile de hepatită rar întâlnită. Aceasta se transmite prin apă sau alimente contaminate. Un pacient cu hepatită E a fost tratat la Iași. Acesta este al cincilea caz de hepatită E din ultimii doi ani. Virusul se transmite prin apă sau alimente contaminate.

Citește și: Cum te protejezi de virusuri toamna aceasta

Bărbatul are 65 de ani și a fost internat la  Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași. În urmă cu două săptămâni, acesta s-a prezentat la triajul spitalului din Iași și prezentadureri în flancul drept, balonare, amețeli, astenie fizică și psihică și dureri de articulații.

Citește și:  Spanac infectat cu hepatita A, retras de la vânzare. Morcovi baby, retrași din cauza pesticidelor

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si