Potrivit oficialilor, alocațiile copiilor vor fi majorate cu 5,1%. Anunțul a fost făcut seara trecută după ce decizia a fost luată de coaliția de guvernare formată din PNL, PSD și UDMR. Minorii primesc mai mulți bani începând cu prima lună a anului viitor.

Citește și: Statul va finanța credite pentru studenți și familiile tinere. Despre câți bani este vorba

Vești bune în țara noastră. Minorii cu vârste între 2 și 18 ani vor primi alocații mai mari cu 5,1% decât în prezent. Anunțul a fost făcut seara trecută.

Alocații mai mari pentru cei mici

Din anul 2023, copiii cu vârste între 2 și 18 ani vor primi alocații mai mari cu 12 lei decât în prezent. Liderul social-democrat Marcel Ciolacu, a scris pe Facebook că de la 1 ianuarie 2023, alocațiile de stat pentru copii vor fi indexate cu rata inflației.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Alocațiile copiilor ar putea fi majorate de la 1 ianuarie, potrivit surselor guvernamentale

Dacă s-ar aplica procentul de creștere de 5,15, pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani, alocațiile ar urma să fie de 255,4 lei iar pentru cei până la 2 ani de 630,6 lei. În momentul de față, alocația de stat este de 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, de 243 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii prevăzuți la art.
1 alin. (3) și, de 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Începând cu luna ianuarie a anului viitor, ar urma ca cei cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani să primească 12 lei în plus, iar cei mai mici de 2 ani, 30 de lei.

Citește și: Ligia Deca, despre școlile din România: „Sunt probleme punctuale legate de încălzirea școlilor”

De curând, oficialii au anunțat că lucrează la câteva pachete de majorări privind veniturile românilor. Așadar, pe lângă alocațiile copiilor, ar fi vizate pensiile dar și salariul minim pe economie. În prezent, salariul minim este de 2.550 de lei brut și se vorbește despre majorarea sa până la 3.000 de lei brut.

Citește și: Începe programul de stimulare a natalității. Gabriela Firea a anunțat când se pot depune cererile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si