Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana vineri este 8.803, din care 32 de decese- opt in Judetul Timis, sase in Judetul Arad, sapte in judetul Dolj, trei in judetul Caras-Severin si cate unul in judetele Bihor, Cluj, Calarasi, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mures si Bucuresti.

Cu o singura exceptie, judetul Tulcea, boala a fost confirmata in toata tara. Trei judete, respectiv Timis, Caras-Severin si Arad, numarul cazurilor a trecut peste 1.000.

In ultima saptamana, cele mai multe cazuri au fost confirmate in judetele: Satu Mare- 70, Brasov- 58, Dambovita- 22, Teleorman- 20, Vaslui- 19, Sibiu- 16, Arad- 12, Timis- 11.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Sigura metoda pentru prevenirea bolii este vaccinarea. Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Din patru persoane care fac rujeola una are nevoie de spitalizare. Pentru unul dintr-o mie de bolnavi de rujeola, boala este mortala.

Vaccinul impotriva rujeolei protejeaza copiii in fata acestei boli. In Romania, noua din zece parinti isi vaccineaza copiii.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si