Maria Lvova-Belova este cea mai detestată rusoaică de către ucraineni, fiind șefa deportărilor forțate de copii orfani din Donbas în lagăre de reeducare din Rusia. 

Din poziția de comisar pentru "protecția drepturilor copilului" la Kremlin, ea l-a informat joi pe președintele Vladimir Putin că a adoptat un copil de 15 ani din orașul Mariupol, ocupat și anihilat de ruși.

Citește și: Cine era Marina Yankina, înaltul oficial rus din Ministerul Apărării care a căzut de la etajul 16

Maria Lvova-Belova este deja mama și tutorele a 22 de copii în mare parte adoptați, informează The Moscow Times. Acum conduce programul de reeducare a copiilor ucraineni.

copii uraina rusia

Orfanii de război din Ucraina sunt aduși de propagandista lui Putin în Rusia, pentru reeducare

[Sursa foto: Kremlin.ru]

Maria Lvova-Belova

Maria Lvova-Belova, primită de Vladimir Putin la Kremlin

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ea a preluat mii de orfani din regiunile estice ale Ucrainei, invadate de tancurile Rusiei, și i-a adus la Moscova pentru "reeducare" patriotică și ortodoxă.

După prezentarea în fața camerelor de televiziune, din motive de propagandă, copiii sunt trimiși în adevărate lagăre de educare naționalistă din regiuni îndepărtate ale Rusiei. 

Vladimir Putin a primit-o pe "eroina" Maria Lvova-Belova la reședința sa

"Acum știu ce înseamnă să fii mamă a unui copil din Donbas.

Este greu, dar ne iubim cu siguranță. Cred că ne putem descurca cu orice", a spus Maria Lvova-Belova, joi, ca răspuns la o întrebare adresată de Putin.

Ea a făcut declarațiile în timpul unei întâlniri cu Putin la reședința sa Novo-Ogaryovo de lângă Moscova, potrivit Kremlin.ru.

Maria Lvova-Belova: "Am adoptat un copil din Mariupol"

Maria Lvova-Belova: "Am adoptat un copil din Mariupol"

[Sursa foto: Kremlin.ru]

Potrivit The Moscow Times, afirmația comisarei de la Kremlin este probabil să stârnească indignare, deoarece Lvova-Belova se află în centrul unui program rusesc care supraveghează deportarea forțată a copiilor ucraineni din zonele ocupate de ruși din estul Ucrainei în taberele de reeducare

din Rusia.

Peste 6.000 de copii ucraineni în lagărele rusești 

Cel puțin 6.000 de copii ucraineni trăiesc în prezent în lagărele rusești în ceea ce ar putea constitui o crimă de război, a constatat un studiu american publicat marți.

Maria Lvova-Belova, care a fost sancționat din mai multe țări occidentale de anul trecut pentru că a sprijinit invadarea Ucrainei de către Rusia, a spus că a adoptat copilul de 15 ani „mulțumită” lui Vladimir Putin.

Ea este, de asemenea, membră a organului de conducere al partidului pro-Kremlin Rusia Unită, cel mai mare partid din parlamentul rus.

Maria Lvova-Belova are 22 de copii adoptați și e șefa deportărilor de minori în lagăre de reeducare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si