Când te pregătești pentru un interviu de angajare, este esențial să te asiguri că nu ești surprins de nimic ce ți-ar putea cere viitorul tău angajator.

Citește și: Banii cash ar urma să dispară în România în următoarea perioadă

Dar un tânăr a făcut o mare greșeală la un interviu care l-a costat imediat postul- și nu a avut nimic de-a face cu interviul în sine.

Citește și: Cum arată casa visurilor de 1 euro cumpărată într-o țară dorită de toți românii

Nu doar CV-ul, pregătirea tehnică sau aspectul vestimentar contează la interviul de angajare, ci și atitudinea cu care-i tratezi pe cei din jur.

Greșeala făcută de candidat la recepția firmei

Se pare că bărbatul a făcut o impresie proastă chiar înainte de a avea șansa de a-și dovedi abilitățile, deoarece nu a reușit să-o trateze cum trebuie pe doamna de la recepție, când a intrat în clădire.

Greșeală majoră făcută la interviul de angajare

Greșeală majoră făcută la interviul de angajare

[Sursa foto: Unsplash]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Specialiștii în resurse umane îi avertizează pe toți ceilalți candidați să nu facă aceeași greșeală ca tânărul venit la interviu, potrivit Mirror.co.uk.

Capcana în care a căzut el: recepționera era de fapt managerul de angajare care încerca să evalueze cât de respectuoși ar fi potențialii ei angajați față de cei din jur.  

Citește și: VIDEO- Camera Deputaților vrea să cumpere sute de scaune din piele și zeci de măsuțe de cafea în valoare de 1,3 milioane de lei

Postând un mesa pe forumul Life Pro Tips de pe Reddit, directoarea HR a spus: „Astăzi, un candidat a pierdut interviul în primele 5 minute după ce a intrat în clădire. A fost disprețuitor față de persoana de la recepție".

Ea l-a salutat și el abia a făcut un contact vizual. Recepționera a încercat să-l implice în conversație. Din nou, niciun contact vizual și niciun interes în a vorbi cu ea.

Ceea ce candidatul nu și-a dat seama a fost că „recepționistul” era de fapt managerul de angajare.

„L-a chemat înapoi în sala de conferințe și i-a explicat: 'fiecare persoană din echipa noastră este valoroasă și demnă de respect'. Datorită interacțiunii sale cu „recepționerul” sub acoperire, managerul de angajare a simțit că tânărul nu se potrivește bine cu stilul echipei sale.

„Fii drăguț cu toată lumea din clădire”, este mesajul transmis de managerii de resurse umane.

Nu e suficient să mergi îmbrăcat la patru ace la interviul de angajare

Nu e suficient să mergi îmbrăcat la patru ace la interviul de angajare

[Sursa foto: Unsplash]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si