UPDATE: Atacatorul a fost anihilat de politisti in 15 minute. Purtatorul de cuvant de la Kremlin a declarat ca presedintele Vladimir Putin a aflat de incident, scrie aa.com.tr.

UPDATE: Ambasadorul Rusiei in Turcia, Andrey Karlov, a murit in urma atacului armat. Anuntul a fost facut de puratorul de cuvant al diplomatului, Maria Zakharova.

„Ambasadorul rus in Turcia, Andrey Gennadyevich Karlov, a murit din caza ranilor grave”, a declarat aceasta, potrivit trtworld.com.

Media locala a anuntat ca si alte persoane au fost ranite in atac. Imagini publicate de Hurryet Daily arata cel putin doua persoane ranite la fata locului.

Agentia de presa rusa RIA Novosti a relatat, citand un martor, ca e posibil ca atacul sa fi avut ca tinta diplomatul rus, dupa ce „atacatorul a tras mai multe focuri de arma, facandu-i pe cei prezenti sa evacueze incaperea”.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avut o discutie telefonica cu omologul sau rus, Vladimir Putin, despre atacul armat.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Purtatorul de cuvant al diplomatului rus a calificat atacul ca fiind unul „terorist”. „Ucigasii vor fi pedepsiti. Terorismul nu va castiga”, a declarat Maria Zakharova.

Primarul Ankarei, Melih Gokcek, a precizat ca atacul asupra ambasadorului rus in Turcia a fost o incercare de a distruge relatiile Turciei cu Moscova. Organizatia Natiunilor Unite si Departamentul de stat al SUA a condamnat atacul indreptat impotriva diplomatului rus.

 

Aceasta imagine a fost surpinsa in urma cu putin timp. Barbatul intins la pamant este Andrey Karlov, ambasadorul Rusiei in Turcia. Participa la deschiderea oficala a unei expozitii de fotografie, intr-o galerie de arta!

Martorii evenimentului spun ca un singur individ a deschis focul asupra ambasadorului. Vorbea limba turca si ar fi strigat pentru Alep, cu referire la ajutorul dat de Rusia fortelor guvernamentale pentru cucerirea acestui oras, apoi a tras de mai multe ori in directia lui Karlov. Reprezentantul Moscovei la Ankara a fost ranit si a ajuns in stare grava la spital. Momentan nu se cunosc informatii despre starea diplomatului

Este alerta la Ankara in aceste momente, politistii inca incearca sa dea de urma atacatorului din galeria de arta si de complicii acestuia.

UPDATE: Barbatul care a deschis focul asupra ambasadorului rus a fost impuscat mortal de fortele de securitate turce, in timpul unei operatiuni.

Andrey Karlov tinea un discurs in deschiderea expozitiei ce avea loc la Galeria de Arta Contemporana din districtul Cankaya, cand un barbat inarmat a deschis focul. Diplomatul a fost impuscat de mai multe ori.

Potrivit informatiilor transmise de trtworld.com, Andrey Karlov a fost grav ranit. El a fost transportat de urgenta la un spital din Ankara.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si