Poștașii au pierdut un plic  care conținea documente personale ale oamenilor. Astfel că Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a sancționat instituția cu 2.000 de euro. Prin pierderea actelor datele personale ale oamenilor au fost puse în pericol.

Citește și: Polițiștii locali vor putea da amenzi

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a luat decizia de a sancționa Poșta Română cu o amendă usturătoare, în valoare de 20.000

lei. Instituția a pierdut un plic care conținea documentele personale ale 35 de persoane fizice, iar astfel datele cu caracter personal au fost puse în pericol.

Datele personale ale oamenilor, puse în pericol

După evenimentul neplăcut cu sacul de bani furat, de către un angajat al Poștei Române, urmează o altă problemă. Alți angajați au pierdut mai multe plicuri, care conțineau datele personale a 35 de persoane fizice din România, iar astfel, confidențialitatea acestora a fost pusă în pericol.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Amendă uriașă pentru o femeie care a decis să-și vopsească ușa casei în roz

Plicurile pe care Poșta Română le-a pierdut conținea documente precum decizii de stabilire a drepturilor de pensie, carnete de muncă sau certificate de deces. Toate acestea având datele cu caracter personal ale oamenilor, motiv pentru care au fost sancționați cu o amendă consistentă.

Citește și: Probleme pentru mii de șoferi implicați în accidentele rutiere: RCA refuză tot mai multe dosare de daună și impune propriile tarife

Se pare că nu este primul episod de acest gen. În prezent au fost puse în pericol informațiile personale a 35 de persoane, însă în urmă cu doi ani lucrurile au stat mai grav. Instituția a fost sancționată cu aceeași sumă, după ce a pus în pericol confidențialitatea datelor personale a 81 de persoane.

Citește și: Pericol de îmbolnăvire! Sute de restaurante, baruri și fast-food-uri, închise de pe litoralul românesc


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si