Apa alcalină. Apa alcalină contradindicații. Apa alcalină efecte secundare. Apa alcalină beneficii.  Apa este vitala pentru sanatatea noastra. Nu exista niciun alt lichid mai important pentru corpul uman decat apa. Un organism bine hidratat va depasi mai usor sau va evita anumite probleme de sanatate.

Se vorbeste tot mai des despre utilizarea apei alcaline in dieta obisnuita, intrucat incetineste procesul de imbatranire si previne boli cronice.

E important de retinut ca are si potentialul de a produce efecte secundare.

Alcalin se refera la nivelul pH-ului apei. Acesta reprezinta un numar care masoara aciditatea sau alcalinitatea unei substante pe o scara de la 0 la 14. Spre exemplu, daca o substanta are pH1, aceasta este foarte acida. In schimb, daca are pH13 este una foarte alcalina.

Citeste si: Avertismentul medicilor: NU mai mâncați spanac dacă suferiți de această boală!

Apa alcalina - Apa alcalina contradindicatii - Apa alcalina efecte secundare - Apa alcalina beneficii
Apa alcalina - Apa alcalina contradindicatii - Apa alcalina efecte secundare - Apa alcalina beneficii

Cea mai mare parte a apei potabile, atat cea de la robinet, cat si cea imbuteliata, are un pH neutru, in general pH7, deci nu este nici acida, nici alcalina. Apa alcalina, in schimb, are de obicei pH9.

In comert exista atat apa alcalina, cat si aparate care, printr-un proces chimic ionizeaza apa, adica ii creste alcalinitatea.

Apa alcalină. Apa alcalină contradindicații. Apa alcalină efecte secundare. Apa alcalină beneficii. Ce este apa alcalină?

Apa alcalina este un tip de apa cu un pH mai mare decat apa obisnuita. Ph-ul este o masura a aciditatii- un nivel scazut al pH-ului indica o substanta mai acida, in timp ce un pH mai ridicat este mai alcalin.

Prea multi ioni de hidrogen inseamna ca celulele dispun de mai putin oxigen, rezultand o aciditate mai ridicata. Mai putini ioni de hidrogen inseamna ca celulele au mai mult oxigen disponibil, ceea ce duce la o stare mai alcalina sau de baza.

Ceea ce e important de stiut este ca nu exista nici o boala cunoscuta care sa poata supravietui intr-o stare alcalina.

Citeste si: Produse de post: Cele mai toxice și cele mai sănătoase alimente

Deoarece are un pH mai ridicat, apa alcalina este mai benefica pentru organismul nostru decat apa de la robinet sau apa plata obisnuita. In mod obisnuit, ph-ul apei alcaline se afla in jurul valorii de 8 sau 9, in timp ce pH-ul apei obisnuite este de obicei mai apropiat de 7,0 sau mai putin. De asemenea, se spune ca apa alcalina ofera mai multe minerale cheie corpului nostu, minerale necesare pentru ca acesta sa functioneze corespunzator, cum ar fi calciu, potasiu, sodiu si magneziu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

In medie, valorile pH-ului nostru ar trebui sa fie de aproximativ 7,365 (ph-ul sangelui) pe o scara cuprinsa intre 0-14, lasand sangele la un raport alcalin-acid de 60/40.

Apa alcalina - Apa alcalina contradindicatii - Apa alcalina efecte secundare - Apa alcalina beneficii
Apa alcalina - Apa alcalina contradindicatii - Apa alcalina efecte secundare - Apa alcalina beneficii

Compusii alcalini trimit acizi in sange prin patru minerale principale- calciu, magneziu, sodiu si potasiu- care lucreaza impreuna pentru a mentine corpul sanatos si in perfecta functionare.

Calciul ne intareste oasele si sustine un sistem circulator sanatos.

Citeste si: Tofu. Ce este, de fapt, acest produs de post? Are foarte multe contraindicații

Magneziul ajuta la transformarea alimentelor noastre in energie si lucreaza pentru mentinerea functiilor musculare, nervoase, cardiace si renale.

Sodiul controleaza tensiunea arteriala, echilibreaza fluidele din organism si influenteaza miscarea musculara.

Potasiul ajuta la mentinerea relaxarii musculare si a contractiei, care este extrem de importanta in zona cardiaca si, de asemenea, ajuta la digestie si eliminarea fluidelor.

Apa alcalină. Apa alcalină contradindicații. Apa alcalină efecte secundare. Apa alcalină beneficii. Beneficiile apei alcaline

Reduce acidul gastric

Prezenta acidului clorhidric in stomac este necesara. Stresul, consumul de alcool si fumatul, dar si anumite alimente determina mucoasa stomacului sa secrete un surplus de acid clorhidric. Sfincterul esofagian inferior si sfincterul piloric sunt sensibile la pH.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De aceea, in cazul surplusului, acidul se ridica in esofag, ajungand chiar in gat sau in gura. Este vorba despre refluxul de acid gastric.

Citeste si: Testul cu sfeclă roșie care îți arată dacă ai vrei problemă de sănătate

Apa alcalina - Apa alcalina contradindicatii - Apa alcalina efecte secundare - Apa alcalina beneficii
Apa alcalina - Apa alcalina contradindicatii - Apa alcalina efecte secundare - Apa alcalina beneficii

Medicamentele care reduc aciditatea pot fi inlocuite in acest caz cu consumul de apa alcalina, care neutralizeaza acizii din stomac.

Apa alcalină. Apa alcalină contradindicații. Apa alcalină efecte secundare. Apa alcalină beneficii. E un puternic antioxidant

Apa alcalina are proprietatea de a neutraliza radicalii liberi, cei care conduc adesea la aparitia cancerului. Ea ajuta celulele canceroase sa obtina mai mult oxigen, incetinind astfel dezvoltarea si extinderea acestora.

Previne imbatranirea

Consumul de apa alcalina neutralizeaza aciditatea si indeparteaza reziduurile acide din celule si tesuturi.

Citeste si: Adevărul despre ouăle de prepeliță: Ce efect au asupra sănătății?

Aceasta elimina eficient toxinele acumulate in organism in urma consumului anumitor alimente sau medicamente si previne procesul natural de imbatranire.

Apa alcalină. Apa alcalină contradindicații. Apa alcalină efecte secundare. Apa alcalină beneficii. Hidrateaza mai bine

Studiile clinice au aratat faptul ca apa alcalina ionizata hidrateaza mai bine organismul decat cea cu pH neutru.

Totul se datoreaza modului de grupare a moleculelor apei, care in cazul celei alcaline o fac sa fie absorbita mai usor de tesuturi.

Riscurile consumului de apa alcalina

Apa alcalină. Apa alcalină contradindicații. Apa alcalină efecte secundare. Apa alcalină beneficii. Incetineste digestia proteinelor

Reducerea acidului gastric in cazul persoanelor sanatoase, care nu sufera de surplus, nu reprezinta un beneficiu, ci poate cauza probleme.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre cuișoare- De ce sunt adevărate antibiotice. Calități terapeutice

Stomacul are nevoie de acid pentru a neutraliza bacteriile si alti agenti patogeni nedoriti, astfel incat acestia sa nu treaca in fluxul sangvin. Aciditatea este, de asemenea, esentiala pentru a digera in mod adecvat proteinele, scrie sfatulmedicului.ro.

Apa alcalină. Apa alcalină contradindicații. Apa alcalină efecte secundare. Apa alcalină beneficii. Afecteaza pielea

Apa alcalina cu un pH mai mare decat 11 poate irita ochii, pielea si mucoasele. Acesta poate provoca, de asemenea, probleme gastro-intestinale, arata Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Un pH prea mare poate duce la o afectiune numita alcaloza metabolica. Aceasta poate provoca stari de confuzie, greata, varsaturi, tremor, spasme musculare si furnicaturi la nivelul fetei, mainilor sau picioarelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si