Nea Ion trăiește în satul Coca, din munții Buzăului. De când se știe apa pe care o folosește în gospodărie o aduce de la fântâna de la marginea satului. Chiar dacă este bătrân și bolnav, zilnic face un drum lung ca să nu moară de sete. Doar că, în paharele locuitorilor din Buzău, pândește o boală gravă, pe care specialiștii o numesc „boala apei”. Autoritățile au descoperit recent că peste 60 la sută din fântânile din județ conțin apă contaminată cu nitriți și amoniu.

Deși riscul de îmbolnăvire este mare, nea Ion nu-și permite să cumpere apă. Cu banii pe care îi primește din ajutorul social, bătrânul abia trăiește de pe o zi pe alta. Și în comuna Vintilă-Vodă oamenii au aceeași problemă.

„Trebuie să ne ajute cineva ca să putem să avem și noi apă”.

În lipsa ajutorului de la autorități, femeile din imagini au pus mână de la mână și și-au făcut singure o fântână care a secat repede.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Intoxicația cu nitriți poate duce la afecțiuni severe, avertizează medicii.


„Riscul pentru sănătatea noastră este categoric mare, mai ales în cazul copiilor, în cazul persoanelor de peste 60 de ani și cei care au boli cronice pot să facă infecții digestive cu complicații care să le pună realemnte viața în pericol”.

Autoritățile din Buzău au analizat probe de apă, luate atât din instalațiile publice și individuale cât și din fântâni. Cele mai multe dintre probele necorespunzătoare au provenit din fântânile publice și individuale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si