Iata o serie de rețete de aperitive de Craciun cu care nu o sa dai gres!

Invitații vor fi placut surprinși de aceste preparate rapide și savuroase, la masa de Craciun. Vezi cele 7 retete de aperitive pe care trebuie să le încerci!

Salată boeuf

Ingrediente 

1/2 kg cartofi

1/2 kg telina

1/2 kg morcov

1/2 kg pastarnac
1/2 kg carne vita

1 borcan castraveti la otet

mustar dupa gust

maioneza dupa gust

sare, piper

Aperitive de Crăciun 2021. Cele mai gustoase aperitive pentru masa de Crăciun

Aperitive de Crăciun 2021. Cele mai gustoase aperitive pentru masa de Crăciun

Citeste si: Aperitive de post. 5 rețete delicioase pentru Postul Crăciunului

Mod de preparare 

Mai întai se spala legumele si se pun la fiert. Intr-un alt vas se fierbe carnea. Dupa ce s-au fiert se scot, se lasa sa se raceasca si se curata de coaja. Se toaca marunt legumele, carnea si castravetii.

Dupa care, se adauga mustarul, maioneza sarea si piperul dupa gust si se amesteca bine cu mana, apoi se aseaza pe platou si se orneaza dupa bunul plac al fiecaruia.

Rasucite cu branza

Ingrediente

250 gr aluat foietaj

200 gr telemea sarata

2 galbenusuri

2 linguri lapte
susan

Citeste si: Ridiche neagră cu miere: Reţeta care susţine sistemul imunitar pe timp de iarnă

Mod de preparare

Incepeti prina presara masa de lucru cu faina si intindem foietajul in strat subtire. Batem galbenusurile cu laptele si intindem pe toata suprafata foietajului cu o pensula de patiserie.

Radem deasupra branza pe razatoarea mica.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Apoi, suprapunem foaia de la jumatate peste cealalta si presam usor ca sa se lipeasca. Taiem fasii inguste pe lat. Eu am obtinut 15 fasii.

Suprapunem foaia de la jumatate  peste cealalta si presam usor ca sa se lipeasca. Taiem fasii inguste pe lat. Eu am obtinut 15 fasii. Rasucim fiecare fasie si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Le punem la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru circa 20 minute, pana se rumenesc. 

Fritatta cu ardei si ciuperci

Ingrediente

4 oua

1 ardei gras verde

1 ardei gras rosu

100 gr ciuperci

50 gr cascaval

50 gr mozzarella

sare, piper

Mod de preparare:

Mai intai, batem ouale si adaugam ciupercile bine scurse si ardeii taiati fasii.

Adagam mozzarella taiata cubulete si cascavalul ras. 

Punem sare si piper dupa gust si turnam in tava. Daca folositi o tava obisnuita fie o ungeti cu unt fie o tapetati cu hartie de copt.

Dam la cuptor pana cand incepe sa se desprinda de margini. Apoi o taiati cubulete si este numai buna de servit. 

Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca presata

Ingrediente

pentru blat:

250 gr unt sau margarina
300 ml lapte
200 gr faina
4 oua
sare, piper
frunze de patrunjel

pentru umplutura:

300 gr crema de branza cu smantana Delaco
100 gr unt
cateva frunze de ceapa verde
cateva fire de marar
cateva fire de patrunjel
sare, piper alb 
6-7 felii sunca presata

Mod de preparare

Punem mai intai untul moale, sarea si piperul si omogenizam. Se topesc 150 gr unt intr-o craticioara dam deoparte si adaugam faina. Se adauga imediat laptele si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Se da deoparte de pe foc si se adauga ouale intregi si putina sare si se mixeaza. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smanatani care curge. Dupa care, turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.

Punem crema de branza intr-un bol. adaugam patrunjelul, mararul si ceapa verde tocate marunt.

Adaugam pe toata suprafata aluatului frunzulite de patrunjel.Dam la cuptoir la foc mediu pana se rumeneste usor pe fund.
Rasturnam cu fundul in sus pe o alta hartie de copt si desprindem cu grija hartia.
Lasam putin sa se racoreasca si mai  apoi  intindem crema de branza pe toata suprafata. Asezam deasupra feliile de sunca presata.

Rulam strans si dam la frigider pentru cateva ore. Eu am infasurat-o si in folie de aluminiu. Dupa ce s-a intarit bine taiem felii. 

Minipateuri cu branza sarata

Ingrediente 

400 gr aluat foietaj

200 gr telemea oi

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

1 ou

1 galbenus

1 lingura apa

1 lingura susan

Citeste si: Trei reţete cu sfeclă roşie pentru iarnă: Beneficii imense multe pentru sănătate

Mod de preparare

Mai intai, maruntim telemeaua si o amestecam cu oul. In functie de tipul de branza e posibil sa mai fie nevoie de un ou. Compozitia nu trebuie sa fie prea moale. Intindem aluatul cu un sucitor. Il taiem in doua pe lungime astfel incat sa obtinem doua dreptunghiuri din aluat. Le ungem cu galbenusul batut cu apa. 

Dupa care, asezam umplutura pe margine dreptunghiului de aluat. Rulam si obtinem un rulou pe care il asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu galbenusul batut cu apa. Cu un cutit foarte bine ascutit taiem rulourile dar nu de tot, cam pana la jumatate.

La final, presaram susanul deasupra si coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade folosind functia de ventilatie pentru circa 40 minute. Sun foarte bune atat calde cat si reci.

Cuburi aperitiv cu crema de branza si somon

Ingrediente

3 felii paine integrala
400 gr crema de branza
200 gr somon afumat
50 gr smantana
1 plic gelatina
cateva fire marar
piper alb
sare de mare 

Mod de preparare

Incepeti prin a mixa crema de branza impreuna cu smantana. Adaugam somonul afumat taiat cubulete mici si mararul tocat marunt. Asezonam cu sare de mare si piper alb. Intr-o tava de chec asezam o folie alimentara in asa fel incat sa imbrace in totalitate peretii laterali si asezati pe fund feliile de paine.

Apoi, punem gelatina intr-un castronel, completam cu cateva linguri de apa si o lasam 1 minut sa se hidrateze. Punem castronelul pe baie de aburi pana ce gelatina se dizolva de tot, fara sa ramana granule. Adaugam gelatina astfel preparata in compozitie si omogenizam.

Rasturnam compozitia in tava peste feliile de paine. Nivelam cu ajutorul unei spatule si dam la frigider pentru cel putin o ora. Daca va grabiti puteti baga 10 minute la congelator.

Apoi, scoatem din tava cu ajutorul foliei aperitivul. Cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit taiem cubulete si decoram cu trandafirasi din somon afumat si crengute de marar.

Aperitiv rapid cu ardei si ricotta

Ingrediente

8-9 ardei
500 gr ricotta
100 gr unt
2 linguri smantana
2 fire ceapa verde
3-4 fire marar
sare, piper

Citeste si: Trei rețete simple și delicioase cu avocado

Mod de preparare

Mai intai, frecam ricotta cu untul moale, la temperatura camerei. Adaugam smantana. Daca nu aveti ricotta puteti folosi urda sau branza de vaci proaspata. 

Tocam marunt un ardei rosu si ceapa verde si mararul si le adaugam in crema de ricotta. Asezonam cu sare si piper si omogenizam. Spalam ardeii si ii taiem in doua pe lungime. Indepartam cotorul. Dupa cre, umplem jumatatile de ardei cu crema de ricotta si decoram cu crengute de marar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si