1 din 4 | Aşa faci cel mai bun tort de casă! Reţeta completă
2 din 4 | Aşa faci cel mai bun tort de casă! Reţeta completă
3 din 4 | Aşa faci cel mai bun tort de casă! Reţeta completă
4 din 4 | Aşa faci cel mai bun tort de casă! Reţeta completă
Rețetă tort de casă. Un tort simplu, cu ingrediente pe care orice gospodină le are în frigider sau în cămară, dar care, cel mai important se prepară rapid.
Rețetă tort de casă. Torturile de casă reprezintă un adevărat deliciu, dar și o bucurie pentru cei din familie. Fie că vorbim de o aniversare, o sărbătoare sau o zi obișnuită, torturile de casă sunt întotdeauna gustoase și merită savurate la masă, în familie.
Iată o rețetă foarte ușor de preparat de tort de casă!
Rețetă tort de casă- ingrediente
Pentru blat veți avea nevoie de:
- 5 ouă
- 150 gr făină
- 150 gr zahăr.
Pentru cremă:
- 500 gr lapte
- 3 gălbenușuri de ouă
- 3 linguri pline cu faină de grâu
- 4 linguri de cacao
- 150 gr zahar
- 200 gr lapte condensat fiert
- 1 plic zahar vanilat.
Pentru sirop:
- 200 ml apă
- 1 lingură de miere
- 1 lingură de cogniac (opțional)
Rețetă tort de casă- mod de preparare
Punem ouăle cu zahărul într-un vas și le batem. Ouăle le putem pune reci, de la frigider. După 10 minute oprim mixerul și verificăm compoziția: dacă aluatul care curge, nu se cufundă brusc în aluatul din vas, înseamnă că ouăle sunt gata pentru a fi amestecate cu făina.
Punem făina cernută în trei reprize și amestecăm cu ajutorul unui tel de sus în jos. Punem aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, scuturăm ușor tava și o punem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 25-30 de minute.
Verificăm aluatul cu o scobitoare. Când este gata îl lăsăm la răcit, îl punem într-o folie alimentară și îl dăm la frigider.
Citeste si: Prăjitură spornică cu căpşuni: Reţeta pe care trebuie să o încerci în această primăvară
La cremă luăm din cei 500 ml de lapte 200gr și amestecam cu făina, treptat. Gălbenușurile se bat cu zahărul. Restul de lapte îl punem la fiert.
Luăm compoziția de pe foc, lăsăm două minute la răcorit iar peste cremă punem folie/ peliculă alimentară. Crema se lasă la răcit, iar apoi se pune laptele condensat și se amestecă cu mixerul.
Putem pregăti și un sirop din 200 ml de apă și 1 lingură de miere.
Opțional se poate pune 1 lingură de cogniac. Se însiropează fiecare bucată din blat.Punem o cantitate considerabilă de cremă pe fiecare bucată de blat, iar apoi ne ocupăm de partea exterioară a tortului. Decorăm tortul cu cremă de ciocolată peste care putem pune miez de nucă, alune sau chiar fructe.
Citeste si: Spumă de căpşuni: Cea mai delicioasă reţetă
Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, specializarea Jurnalism și a urmat cursurile unui masterat în Resurse Umane.
A fost atrasă din timpul liceului de domeniul jurnalistic, motiv pentru care încă de pe băncile facultății a trecut prin redacțiile unor publicații și posturi de televiziune.
Și-a început cariera în presă în anul 2021 ca redactor pentru site-ul stirilekanald.ro, unde se află și astăzi și unde pune în practică pasiunea pentru jurnalism.