Administrația Națională Aeronautică și Spațială (NASA) a transmis că un asteroid cu „potențial periculos” va trece pe lângă Pământ în data de 31 octombrie. Viteza acestuia va fi de 86 de ori mai mare decât viteza sunetului.

Citește si: Horoscop: Zodia Taur. Tot ce trebuie să știi despre persoanele născute între 20 aprilie- 21 mai

Asteroidul este numit 2022 RM4 și va trece pe lângă Pământ în data de 31 octombrie, chiar de Halloween.

Conform NASA, viteza asteroidului va fi de 86 de ori mai mare decât cea a sunetului.

Ce se va întâmpla pe 31 octombrie 2022

Asteroidul, numit 2022 RM4, care va trece pe lângă Pământ în data de 31 octombrie are un diametru estimat între 330 și 740 de metri, aproape la fel de mare ca Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, care 828 de metri.

Experții NASA spun că asteroidul va trece peste planetă cu aproximativ 84.500 km/h, adică viteza de aproximativ 86 de ori mai mare decât viteza sunetului. Pe data de 1 noiembrie, acesta se va afla la aproximativ 2,3 milioane de kilometri de Pământ, de aproximativ șase ori distanța medie dintre Pământ și Lună. Potrivit livescience.com, după standardele cosmice estimate, asteroidul este o marjă foarte subțire.

Reprezentanții NASA semnalează orice obiect spațial care se află la 193 de milioane de kilometri de Pământ ca fiind un „obiect apropiat de Pământ” și clasifică orice corp mare aflat la 7,5 milioane

de kilometri de planeta noastră drept un „potențial pericol”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Șoferii care încalcă regulile din Codul Rutier vor fi amendați pe baza imaginilor filmate din elicopter. Ce văd polițiștii pe camere- antena3.ro

Citește si: Alertă în Italia: vulcanul Stromboli a erupt

Potențialele amenințări sunt urmărite în detaliu de astronomi, care le studiază pentru a supraveghea orice potențiale abateri de la traiectoriile prezise.

Citește si: Mercur iese din retrograd și intră în mișcare directă în zodia Fecioară

Din 2017, NASA a observat peste 700 de asteroizi care s-au aflat în apropiere de Pământ, dar și 66 de comete. Doi dintre acești asteroizi detectați, adică 2019 MO și 2018 LA, au lovit Pământul, primul explodând în largul coastei de sud a statului Puerto Rico, iar cel de-al doilea aterizând în apropierea graniței dintre Botswana și Africa de Sud. Asteroizii aceștia au fost mici și nu au provocat nicio pagubă.

Potrivit NASA, în cel puțin următorii 10 ani, Pământul nu este pus în primejdie de nicio posibilă coliziune apocaliptică de asteroid.

Citește si: Horoscop PEȘTI 2023. Descoperă ce rezervă astrele pentru noul an

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si