O animatoare de la Ecoul Moscovei, un post rus de radio critic fata de Kremlin, a fost injunghiata luni de un necunoscut, care a intrat in redactie si a fost retinut, a declarat redactorul sef al postului pentru AFP.

Tatiana Felghengauer a fost ”spitalizata. Ni s-a spus ca viata nu-i este in pericol”, a declarat Aleksei Venediktov telefonic, contactat de AFP.

Citeste si: Cinci morti in Japonia in urma taifunului Lan

Atacatorul l-a agresat pe paznicul imobilului, dupa care a urcat in sediul postului de radio, situat in centrul Moscovei, si a ”injunghiat-o in gat pe animatoarea Tatiana Felghengauer”, potrivit aceleiasi surse.

”Nu avem nicio idee cine este acest barbat”, a dat asigurari Venediktov, precizand ca securitatea postului de radio l-a retinut si l-a predat politiei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Ecoul Moscovei, primul post de radio liber, infiintat in 1990 inainte de caderea regimului sovietic, a trecut sub controlul gigantului public in domeniul gazelor naturale Gazprom in 2001, la un an dupa venirea la putere a lui Vladimir Putin.

Postul a reusit insa sa ramana, pana in prezent, principalul post de radio rusesc care prezinta puncte de vedere independente, intr-un peisaj mediatic inchis, in care marile posturi de televiziune sunt adesea controlate.

Potrivit The Assciated Press, un purtator de cuvant al Procuraturii Generale ruse a denuntat un atac ”scandalos” si a anuntat ca anchetatori investigheaza cazul indeaproape.

Foto: Facebook

Ecoul Moscovei a infuriat multa lume in Guvernul rus, iar angajati si jurnalisti ai postului au dezvaluit ca au primit amenintari cu moartea.

Alta animatoare populara de la Ecoul Moscovei, Iulia Latinina, a fugit din Rusia in septembrie, in urma unei presupuse incendieri a masinii acesteia.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si