Într-un mic laborator din centrul Capitalei mai multe domnișoare dornice să deprindă tainele cofetăriei fac primii pași în lumea deserturilor.

Marina Palanciuc, cofetar: „Este vorba despre Bento Cake sunt origini din China. Este vorba de un tortuleț micuț pentru două persoane, care se face foarte ușor și poate face chiar și un copil.”

Sub îndrumarea Marinei, maestru cofetar cu o mare pasiune pentru deserturi, cei mici au ocazia să afle câte puțin din secretele preparatelor dulci.

Specialistul în deserturi le-a pregătit deja blatul, astfel copiii să poată face singuri următorul pas.

Odată stabilită compoziția, ucenicii au început rapid asamblarea. Ornate cu fructe și decorate cu sclipici, în doar câteva minute două mini-torturi, aspectuoase și delicioase, au fost gata de servire, spre bucuria micilor cofetari.

Cursant: „Foarte drăguță, puțin complicată, dar în final am reușit. Presupun că orice copil ar putea face asta.”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cursant: „Am creat acest tort albastru pentru că sunt iubitoare a culorii albastre.” 

Cursant: „Experiența a fost mișto, mi-a plăcut și o să mai repet.” 

Fiecare atelier de cofetărie reprezintă o bucurie nu doar pentru copii, ci și pentru Marina. Tânăra originară din Republica Moldova, este, de fapt, farmacist. Însă pasiunea pentru dulciuri a făcut-o să lase deoparte profesia și să se specializeze în domeniul deserturilor. În fiecare vară organizează cursuri pentru cei mici și abordează rețete pe care aceștia să le poată finaliza.

Marina Palanciuc, cofetar: „Eu nu folosesc mărțipanul, doar în detalii de decor. Exteriorul este doar din ciocolată, un ganaj de ciocolată și unt. Este un material mult mai ușor de lucrat. Marțipanul a trecut.”

În restul anului, tânăra creează adevărate opere de artă, pentru diverse evenimente sau sărbători. Creațiile Marinei au o particularitate aparte: sunt concepute fără machete, indiferent de dimensiuni și compoziție.

Marina Palanciuc, cofetar: „Aici sunt două etaje. Primul este ciocolată fructu pasiunii, al doilea este blat de lămâie cu inserții de afine și un cheesecake.”

Anul acesta, tânăra abia așteaptă să își lase creativitatea să se manifeste, căci trendul arată că se caută produsele decorate cât mai complex, care să spună, prin aspectul lor, o poveste.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si