Potrivit noilor modificări ale Codului Rutier 2023, șoferii care circulă cu mașinile și au geamurile murdare riscă amenzi uriașe.

Ce sancțiuni se vor aplica pentru șoferii care circulă cu geamurile de la mașină murdare

Din cauza noilor modificări ale Codului Rutier, șoferii pot fi sancționați mai ușor. Astfel, șoferii care circulă cu geamurile murdare la mașină riscă sancțiuni cu valori cuprinse între 870 și 1.160

de lei, dacă mizeria de pe geam obstrucționează vizibilitatea. Cu toate acestea, suma amenzii ține de polițistul rutieri, deoarece în lege nu este specificat cât de curat ar trebui să fie geamul mașinii.

Citește și: VIDEO- Bucureștenii și-au lăsat mașinile în parcare. STB vede o creștere de 30% a vânzărilor de bilete și abonamente în 2023

Potrivit Realitatea, liderul Sindicatului Europol, Cosmin Andreica a explicat că: „Nu există un instrument de măsurare al mizeriei de pe geamuri. Se va uita polițistul prin habitaclul maşinii ca să vadă vizibilitate prin geamurile laterale, lunetă sau parbriz”.

Citește și: Mașină în flăcări- focul s-a extins

Citește și: Accident rutier pe DN 2B. Două autoturisme s-au ciocnit

3 probleme ale mașinii pe care probabil le-ai ignorat și te pot încurca la inspecția tehnică

În România, pentru a putea circula cu mașina pe drumurile publice, șoferii trebuie să respecte anumite norme impuse de legislație. Printre aceste reguli se numără și inspecția tehnică periodică pe care șoferii sunt obligați să o facă pentru a se putea folosi de autovehicule. Prin această inspecție mașina este verificată de anumite probleme care o pot face un pericol pentru proprietar, dar și pentru ceilalți participanți la trafic. Totuși, rezolvarea problemelor mașinii trebuie să fie o prioritate pentru șofer, nu pentru a se putea folosi de autovehicul, ci pentru a se deplasa în condiții de siguranță.

Trebuie să fii întotdeauna atent la semnele de deterioare a mașinii, indiferent de care ar fi acestea. Cel mai important motiv care trebuie să te încurajeze să îți îngrijești propria mașină este siguranța ta și a familiei tale. Bineînțeles, sunt unele probleme pe care, din diferite motive, nu le observi la timp, de aceea trebuie ca mașina ta să fie inspectată de oameni autorizați.

De asemenea, când apar probleme, trebuie să vizitezi un service care să se ocupe de acestea, iar când situația impune achiziționarea unor piese sau accesorii auto noi, trebuie să alegi întotdeauna magazinele de specialitate.

  1. Rugina

Atunci când folosești de mult timp și la ordinea zilei mașina, începi să nu mai observi detaliile ca în primele zile. Cu siguranță în perioada imediat următoare achiziționării mașinii orice zgârietură sau pată nouă de pe mașină îți sărea în ochi.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Treptat însă această vigilență scade, iar deteriorările pot scăpa neobservate. Rugina poate fi un motiv pentru care inspecția tehnică să-ți fie respinsă. Încearcă să observi din timp urmele mici de rugină și să intervii cât mai repede pentru a le rezolva.

   2. Cauciucuri uzate

Citeste si:  10 alimente care scad acidul uric

Citeste si:  „Nu ne mai vor” Dinu Maxer nu și-a imaginat o secundă că se va ajunge la asta, după divorțul de Deea- wowbiz.ro

Probabil că ultima dată când ai schimbat cauciucurile, cei de la vulcanizare te-au antenționat că starea lor de deteriorare a avansat, dar totuși ai sperat că le mai poți folosi un an. Trebuie să știi însă că anvelopele cu semne mari de uzură sunt un obstacol în calea obținerii inspecției tehnice. Ba mai mult, folosirea mașinii cu niște cauciucuri deteriorate reprezintă un pericol pentru că stabilitatea și aderența pe șosele scad, iar distanța de frânare crește. Pentru a trece ITP-ul și a circula în siguranță, alege un set de cauciucuri Hankook de pe anvelino.ro. Magazinul îți pune la dispoziție anvelope pentru toate sezoanele și de orice dimensiuni, la prețuri accesibile. Poți accesa online gama de cauciucuri și să achiziționezi varianta potrivită pentru mașina ta în cel mai scurt timp. Dacă anvelopele sau jantele pe care le folosești acum nu corespund cu dimensiunile din talon, atunci ai un motiv în plus pentru care să achiziționezi cât mai rapid un set nou de anvelope.

Citește și:  VIDEO- Mașinile de epocă, bijuterii spectaculoase

  3. Parbriz fisurat

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

O problemă cu care probabil deja te-ai obișnuit pentru că o observi zilnic este apariția unei crăpături pe parbriz. Specialiștii autorizați RAR nu vor trata însă această situație ca pe o problemă obișnuită și îți vor putea respinge mașina, de aceea, dacă observi o crăpătură, indicat ar fi să schimbi complet parbrizul.

Citeste si:  Fiul Luminiței Anghel, diagnostic cumplit din partea medicilor! Tânărul a ajuns la psihiatrie în stare gravă- kfetele.ro

Citeste si:  Sfidare din partea Camillei Parker! Viitoarea regină a ales același designer preferat al prințesei Diana pentru a-i face rochia pe care o va îmbrăca la încoronare- radioimpuls.ro

Citește și:  Alegeți piese auto de calitate pentru mașina dumneavoastră!

Așadar, pentru a te asigura că vei trece cu bine peste inspecția tehnică periodică și, cel mai important, că te vei folosi de mașină în condiții de maximă siguranță, fii atent la problemele acesteia și rezolvă-le din timp!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si