Ministerul Afacerilor Externe a emis o nouă atenționare de călătorie! Aceasta este valabilă pentru cei care intenționează să călătorească în Ungaria, deoarece Ministerul Construcțiilor și Transportului maghiar va introduce unele restricții de circulație.

Atenționare călătorie Ungaria

Imagine reprezentativă din vamă.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Tezaurul României, pe cale să vină acasă! Parlamenul European a votat rezoluția privind recuperarea acestuia din Rusia. „Important este să nu renunțăm”

În ce perioadă sunt impuse restricțiile de circulație?

Restricțiile sunt impuse pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5 tone), în perioada 14-17 martie, și vor fi aplicate astfel: în intervalul 14 martie, ora 22:00- 15 martie, ora 22:00 și în intervalul 16 martie, ora 22:00- 17 martie, ora 22:00, ora locală.

Transporturile umanitare sau cele de animale vii, bunuri perisabile, combustibil și alte bunuri de primă necesitate nu se supun acestor restricții.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Aceste măsuri au fost luate de către autoritățile ungare, deoarece pe data de 15 martie este Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, declarată zi de sărbătoare națională, prin urmare nu se lucrează.

Șoferii automarfarelor vor avea obligația să staționeze în parcările special amenajate până la încheierea perioadei de restricții de circulație pe drumurile publice din Ungaria. De menționat este faptul că în perioada amintită mai sus, traficul de călători și autoturisme se va desfășura fără restricții.

Pentru mai multe detalii consultați Poliția de Frontieră.

”La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt. De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată si pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.

Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp”, se arată în comunicat. 

Atenționare călătorie Ungaria

Imagine cu steagul Ungariei.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Atenționare de călătorie emisă de Ministrul de Externe, pentru Germania! Peste o mie de zboruri sunt anulate

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale misiunii diplomatice a României la Budapesta: +3613847689, Consulatului General al României la Szeged: +3662424431 și Consulatului General al României la Gyula: +3666464579, +3666477147, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center-ului, în regim de permanență.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si