Primii care au ajuns la una dintre gravide au fost angajatii regiei de drumuri.

Oamenii au incercat sa o duca pe tanara cu o senilata pana la cel mai apropiat centru medical, dar au ramas inzapeziti la mijlocul drumului.

A urmat o asteptare crunta pentru tanara de 21 de ani. Abia dupa cateva ore a razbit o ambulanta, dar pruncul din pantece n-a mai avut rabdare pana la spital, asa ca femeia a nascut chiar in masina.



Prin clipe de cosmar au trecut, insa, si sute de alte persoane. Salvatorii au facut noapte alba incercand sa-i salveze pe cat mai multi dintre cei captivi in infernul de omat.

"Cati au spus ca sunt? 2 persoane, blocate intr-un cap tractor."

Prinsi in mijlocul viscolului, oamenii au incercat sa se incalzeasca asa cum au putut. Iar la vederea echipajelor de prim-ajutor au simtit ca s-au nascut a doua oara.

"Haideti sa va iau, va duc la Constanta, ca in alta parte n-am unde sa va duc, da?"

Acesti doi oameni aproape ca au inghetat de frig in masina, dupa ce au ramas fara combustibil. Norocul lor a fost un sofer de camion, care i-a gazduit in cabina mastodontului.

"De la ora 6 am stat pana la ora 2. Am vrut sa-ntoarcem si am ramas blocati."


Aceasta mama isi protejeaza copilul, mergand in fata lui, pentru a-l feri de vitregia naturii. Sunt doar un exemplu din zecile pe care medicii, pompierii, dar si angajatii unei firme de paza le-au vazut azi-noapte.

"Mai e copilul asta, dar nu vrea sa ii dea voie tatal sa mearga la spital. De ce? De ce nu vrea sa ii dea voie?"

Urgia a lasat mai multe localitati fara energie electrica, iar localnicii au asteptat aproape inghetati o mana de ajutor.


"Sunt racita, am de cateva zile. Ieri, alaltaieri, am fost la spital, cu vitamine, cu toate cele si stand in frig, in casa, va dati seama ca nu este ok."

"Haideti, la mine. Lasati-va usor, ca nu-i problema."

ISU: "Aceste persoane au efectuat nenumarate apeluri la 112, dar datorita drumurilor impracticabile nu s-a putut ajunge cu ambulante."

- Ne deplasam in localitatea Draguseni, mai exact la Nicopole, unde avem o persoana, o femeie in varsta de 71 de ani, care prezinta probleme respiratorii. Drumul e blocat, nu se poate ajunge altfel, decat cu ajutorul senilatei.

Pe viata si pe moarte a fost si misiunea salvatorilor din Galati. O batrana de 71 de ani a inceput sa se simta rau inca de vineri dimineata, dar a sperat ca este doar o criza usoara. Starea i s-a inrautatit, asa ca rudele au chemat speriate o ambulanta. Medicii s-au declarat neputinciosi in fata stihiilor, asa ca singurii care au putut ajunge la pacienta au fost pompierii, cu o senilata.

Femeia a ajuns in cele din urma pe mainile medicilor, care spun ca starea ei este destul de grava.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si