Close sidebar
Close sidebar

Australia este tara cu cele mai dure masuri impotriva fumatului! Pana in 2020, un pachet de tigari va costa aici 27 de euro!

Australia lupta de ani buni impotriva fumatului, introducand tot felul de legi care sa stopeze acest viciu.

Petru Luca,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit digi24.ro, pachetul neutru de tigari este comercializat în Australia din 2012, iar în magazine ţigările se află în spatele tejghelei vânzătorului sau închise într-un dulap pe care sunt afişate mesajele „Fumatul ucide” şi „Opriţi-vă din fumat”. Un pachet al uneia dintre cele mai vândute mărci de ţigări din lume costă 26,50 de dolari australieni (16,76 de euro) şi este acoperit cu imagini şocante ale unor persoane grav bolnave din cauza fumatului, conform Agerpres. Sursa citata noteaza ca, la prezentarea bugetului pe 2016-2017, una dintre măsurile menţionate a vizat consumul de ţigări. Începând din septembrie 2017, anual, timp de patru ani, preţul pachetelor de ţigări va creşte cu 12,5%, urmând să ajungă la aproape 27 de euro în 2020.

O altă măsură restrictivă este că fumătorii trebuie să renunţe la cartuşele fără taxă din aeroporturi sau aduse din străinătate: vor fi permise doar 25 de ţigări de pasager, în loc de 50 în prezent.
Toate aceste măsuri ar fi eficiente, potrivit unor date difuzate de guvern: în 1993 fumau 25% dintre persoanele de peste 14 ani, iar în 2013, numai 12,8%.

Citeste si: INTERVIU Ce face Dan Negru înainte de a intra pe platoul de televiziune. Gestul care i-a adus porecla de „regele audiențelor”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI