Un incident teribil a avut loc în a treia zi de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani ar fi supus la chinuri greu de imaginat un câine. Mai exact, el l-ar fi lovit în mod repetat, timp de aproximativ 15 minute, cu o bâtă din lemn.

Individul a fost reținut pentru rănirea câinelui

În cele din urmă, animalul vecinului, în vârstă de aproximativ cinci ani a fost abandonat în drum, într-o baltă de sânge.

Acum, bărbatul în vârstă de 36 de ani, care locuia în comuna Dărmăneşti este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de rănire cu intenţie a animalelor. Individul a fost reţinut de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Câine bătut Suceava

Un bărbat a fost reținut, după ce a bătut câinele vecinului.

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Cătălin Cherecheş, prima declaraţie, după ce a fugit din România. Fostul edil cere anularea sentinței și posibilitatea începerii unui nou proces

Animale ținute în condiții improprii, confiscate de autorități

La finalul anului trecut, peste 25 de animale tratate necorespunzător în gospodării sau abandonate, printre care cai, porci, gâște sau rațe au fost confiscate de autorități, în județul Gorj. Acestea au ajuns în grija reprezentanților Direcției pentru Gestionarea Animalelor Gorj. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

”Nu ne așteptam să ridicăm atâtea animale tratate necorespunzător. Erau nehrănite sau chiar bătute. Le-am ridicat. Am fost solicitați de către poliție. Am ridicat cai, păsări precum rațe sau gâște, pisici, câini și un porc. Porcul erau într-o gospodărie din Bălești. Nu era îngrijit cum trebuie. Ajunsese într-o stare deplorabilă. L-am dus la adăpostul din Argeș. Medicul de acolo a vrut să îl ducă la București la RMN, dar porcul a murit înainte să fie dus la RMN.

Adăposturi pentru câini sunt la Târgu Jiu, Rovinari și Orăștie cu care noi avem contracte. Porcii îi ducem în Argeș, caii în Bacău. Sper să avem cât mai puține intervenții în noul an”, a declarat Luis Popa, directorul Direcției pentru Gestionarea Animalelor Gorj.

Cei care ucid animalele cu intenție, fără drept, organizează lupte pot fi pedepsiți cu închisoare între 2 și 7 ani.

„Animalul aflat într-o situaţie de pericol este considerat şi animalul care a fost rănit, schingiuit sau supus zoofiliei, precum şi animalul care nu beneficiază de hrană şi apă în cantităţi suficiente, de un adăpost corespunzător sau de tratamente medicale”, au stabilit deputaţii.

Lege animale bătute

Cei care bat animalele riscă ani grei de închisoare.

[Sursa foto: iStock]

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si