Premierul Nicolae Ciucă ar fi finalizat evaluarea miniștrilor și urmează să prezinte luni rezultatele. Evaluările au fost făcute în raport cu implementarea măsurilor din PNRR. 

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă, anunț despre ajutorul de 700 de lei pentru pensionari

El ar putea anunța dacă propune schimbarea unora dintre miniștrii din cabinetul său, decizia finală aparținând partidelor din coaliția de guvernare.

Ce nume de miniștri se află pe "lista neagră" a remanierii

Este de așteptat ca Nicolae Ciucă să anunțe ce măsuri propune în cazul celor care nu au respectat termenii din programul de guvernare.

Până acum, în spațiul public au fost vehiculate mai multe nume de miniștri care ar putea pleca acasă. Printre ei: Virgil Popescu, ministrul Energiei, Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, Csekke Atilla, ministrul Dezvoltării, Adrian Câciu de la Finanțe sau Vasile Dâncu de la Apărare.

virgil popescu

Virgil Popescu, unul dintre cei mai controversați miniștrii din Guvernul Ciucă, pe fondul crizei prețurilor la energie și, mai nou, la carburanți

[Sursa foto: Guvernul României]

Care sunt criteriile de evaluare ale premierului

Premierul Ciucă a informat public că principalul criteriu de evaluare al miniștrilor săi îl reprezintă implementarea jaloanelor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă, anunț despre o viitoare remaniere a Guvernului

La finalul lunii mai, Ciucă a declarat că a existat de la început o înţelegere în coaliţie ca  evaluarea miniştrilor să fie făcută la nivelul prim-ministrului, amintind că această analiză a fost stabilită deja pentru sfârşitul lunii iunie.

Citeste si:  VIDEO- Amânarea ratelor nu va fi pentru toată lumea. Aceasta se va aplica celor care au avut o creștere a cheltuielilor de cel puțin 25%

Liderul liberal spune că îndeplinirea  jaloanelor şi a ţintelor din PNRR  reprezintă unul dintre cei mai importanți indicatori de evaluare a performanţei şi competenţei miniștrilor din cabinetul său.

remaniere guvern

Remanierea Guvernului, subiect de discuții între Palatul Victoria și Palatul Cotroceni

[Sursa foto: Guvernul României]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"A existat o înţelegere de la început că analiza şi evaluarea miniştrilor se va face la nivelul premierului. Sigur că trebuie să existe discuţii, de aceea suntem în coaliţie, să putem să discutăm şi să analizăm activitatea fiecărui ministru în parte şi nu numai a miniştrilor, şi a secretarilor de stat. Fiecare ministru trebuie să îşi analizeze activitatea secretarilor de stat. Aţi văzut desigur că au fost doi secretari de stat de la Partidul Naţional Liberal care au fost eliberaţi din funcţie", a declarat Nicolae Ciucă cu mai bine de o lună în urmă.

Ministrul Dezvoltării a furat startul evaluării: Am îndeplinit toate cele 20 de jaloane din PNRR 

Toate jaloanele din PNRR care au revenit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei până la sfârşitul trimestrului II al anului 2022 au fost îndeplinite, iar apelul de proiecte pe Fondul Local este închis în avans cu o

lună şi jumătate, a anunţat joi ministrul Cseke Attila.

Este vorba despre stadiul jaloanelor care reveneau MDLPA, până la sfârşitul trimestrului II al anului 2022, respectiv lansarea de proiecte de investiţii cu ziua de 30 iunie, ora 10,00.

"Până în 30 iunie 2022, Ministerul Dezvoltării a avut de îndeplinit 20 de jaloane în PNRR. Pe trimestrul II, adică perioada 1 aprilie- 30 iunie, Ministerul Dezvoltării a avut de îndeplinit 17 jaloane, dintre care unele jaloane se regăsesc pe alte componente, dar sarcina a fost a Ministerului Dezvoltării, cele mai multe jaloane care reveneau unui minister în trimestrul II al anului 2022. Şi cu ziua de astăzi toate jaloanele sunt îndeplinite", a spus Cseke Attila.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si