Aromaterapia combate depresia

Nu este un secret faptul că masajul cu uleiurile esenţiale poate calma simţurile, fiind ideal pentru inducerea unei stări de relaxare. Potrivit Centrului Medical al Universităţii din Maryland, aromaterapia scade nivelul de anxietate prin stimularea eliberării de endorfine, care sunt de fapt ”calmantele naturale” ale organismului şi hormonii de reducere a stresului.

Uleiurile esenţiale folosite adesea pentru a elimina anxietatea sunt cele din lemn de trandafir, lemn de santal şi lămâie.

Foarte benefice sunt uleiurile DoTerra România.

În plus, aroma uleiurilor esenţiale stimulează acţiunea nervilor olfactivi de la nivel cerebral, amplificând producţia de serotonină. Efectul este unul extrem de benefic: sporirea capacităţii mentale. Uleiurile esenţiale pe care le poţi folosi în acest scop sunt cele de salvie, de boabe de ienupăr sau de vetiver.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Aceste efecte ale uleiurilor esenţiale conlucrează pentru menţinerea sănătăţii psihice, motiv pentru care aromaterapie este considerată o metodă alternativă de tratament pentru combaterea sau prevenirea depresiei.

În plus, masajul cu uleiuri esenţiale(în special cu cele de lavandă sau de maghiran) este un remediu pentru insomnie şi pentru durerile de cap (cel de mentă sau de ylang ylang), doi factori care ne creează disconfort şi ne

afectează calitatea vieţii.

Aromaterapia, un detox plăcut

Masajul cu uleiurile esenţiale acţionează şi ca o modalitate eficientă pentru detoxifierea organismului. Masarea delicată a corpului cu aceste uleiuri încurajează drenajul limfatic, care ajută la eliminarea toxinelor. Uleiul esenţial de mirt dar şi cel de lemongrass sunt alegerile ideale pentru realizarea unui alt fel de detox.

Aceleaşi efecte benefice pentru organism pot fi obţinute şi folosind uleiurile esenţiale prin inhalare sau în apa de baie.

În primul caz, uleiurile acţionează la nivelul sistemului nervos, mai exact la hipotalamus. Această zonă a creierului este responsabilă cu îmbunătăţirea stării de spirit, cu estomparea stărilor de stres şi de anxietate şi cu creşterea metabolismului.

În cazul în care optezi pentru a te bucura de beneficiile uleiurilor esenţiale prin cea de-a doua metodă sugerată, adaugă 5-6 picături de ulei esenţial în apa de baie.
Pentru detoxifierea ficatului poţi masa zona abdomenului în sensul acelor de ceasornic. Uleiurile esenţiale extrase din imortele, lămâie, chiparos, rozmarin sau salvie sunt ideale pentru a fi folosite în această situaţie. În general, masarea întregului corp favorizează producţia eritocitelor, adică a globulelor roşii, iar efectul constă în detoxifierea ţesuturilor.

Oricare dintre aceste metode ai alege-o, beneficiile sunt aceleaşi: organismul va elimina toxinele, sistemul digestiv va fi mai tonificat, iar digestia se va realiza mai uşor. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si