George Mihai si Vlad Ciobanu va recomanda sa descoperiti un colt de Rai, ascuns la granita dintre judetele Alba Iulia si Sibiu. Ati fost aici?     

In mod normal, inca din cele mai vechi timpuri, de pe vremea dacilor, s-au gasit obiecte care atesta vechimea si identitatea acestor locuri.

Chiar in spatele nostru avem Secasul, care strajuieste aceasta frumoasa comuna, Spring. Cu 4 sate. Da, Cunta, Drasov, Spring si Vingard.

Si mai avem si un catun care, din pacate, in ziua de astazi, mai este locuit doar de 2 familii dar de unde s-au ridicat oameni importanti din tara noastra.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Sunt mentionate aici prezenta dacilor, a romanilor, mai apoi, cu legiunile lor, care veneau aici la tratament.

S-a studiat si s-a descoperit de catre arheologi ca toate asezarile stau pe un filon imens de sare, deci undeva la 350-400 de metri se afla un filon de sare, acoperit de un strat de sulfat ioduros, cu proprietati extraordinare, din punct de vedere medical.
 
Urmareste in video de mai jos rubrica "Ati fost aici"

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si