Într-un mesaj pe Twitter, Bill Gates a anunțat transferul în această lună a 20 de miliarde de dolari către fundația Bill and Melinda Gates Foundation.

„Voi coborî în topul celor mai bogați oameni de pe planetă”

Uitându-mă în viitor, plănuiesc să îmi direcționez toată averea către fundație. Voi coborî în topul celor mai bogați oameni de pe planetă și într-un final nu voi mai face parte din acesta ”,

a precizat Bill Gates.

Citeste si: S-a plimbat pe stradă cu un pistol de jucărie. În urma sesizărilor, bărbatul a fost luat de pe stradă și dus la audieri

Am obligația de a-mi returna resursele către societate în moduri care au cel mai mare impact pentru reducerea suferinței și îmbunătățirea vieților ”, a mai spus Bill Gates, manifestându-și în același timp speranța că și alte persoane cu averi măcar la fel de mari vor lua astfel de inițiative. 

Fundația Gates

Fundația Gates lucrează în mai multe țări pentru a eradica boli precum malaria, pentru a îmbunătăți educația și pentru a combate salubritatea deficitară.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

În 2020 era considerată a doua cea mai mare fundație caritabilă din lume, deținând 49,8 miliarde de dolari în active și fiind susținută de alți filantropi precum investitorul Warren Buffett.

Citeste si: Bill Gates, previziuni sumbre pentru omenire: „Există o șansă de 50% ca în următorii 20 de ani să avem o nouă pandemie ”

Fundația Gates reprezintă cel mai mare donator privat al Organizației Mondiale a Sănătății și al doilea după SUA. 

Gates a deținut titlul Forbes de cea mai bogată persoană din lume între 1995 și 2010 și din nou din 2013 până în 2017.

Potrivit clasamentului realizat de publicația financiară Forbes, Bill Gates are în prezent o avere estimată la 118 de miliarde de dolari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si